MENIU

Cine este Daniel Breaz, noul ministru al Culturii

Daniel Breaz (43 de ani) este noul ministru al Culturii în locul actorului George Ivașcu, omul susținut de Gabriela Firea. Breaz a fost propulsat în guvern de șeful PSD Alba, Ioan Dîrzu, un fidel al lui Dragnea.

Daniel Breaz este rectorul Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia și senator PSD de Alba. Numele său a fost vehiculat și pentru portofoliile Cercetării și Educației, unde în cele din urmă au fost preferați Nicolae Hurduc și Ecaterina Andronescu.

De altfel, la Daniel Breaz – un parlamentar PSD mai degrabă anonim până acum – se observă o înmulțire a aparițiilor în media în ultima perioadă. În cadrul unei emisiuni televizate, Breaz a declarat că o mamă cu doi copii nu reprezintă o familie (“A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”, a răspuns Breaz).

Daniel Breaz și Șerban Valeca sunt numele asupra cărora s-au oprit, pentru moment, negocierile pentru șefia Ministerului Educației și a Ministerului Cercetării, au declarat surse de la vârful PSD pentru EduPedu.ro. Ecaterina Andronescu ar fi refuzat propunerea lui Dragnea, iar Breaz și-a câștigat susținerea prin întoarcerea lui Ioan Dîrzu (șeful PSD Alba) din tabăra semnatarilor scrisorii anti-Dragnea, în susținător al liderului social-democrat.

Precizăm că aceasta este fotografia de moment a negocierilor, iar situația se poate schimba, în funcție de negocierile de ultim moment din PSD. Sursele EduPedu.ro au precizat că guvernul PSD-ALDE nu va face nici o propunere înainte de referendum pe cele două portofolii lăsate de goale prin demisiile lui Valentin Popa (de la Educație) și Nicolae Burnete (Cercetare), iar Liviu Dragnea este cunoscut pentru negocierile continue prin care tranzacționează posturi pentru propriul câștig politic.

De altfel, la Daniel Breaz – un parlamentar PSD mai degrabă anonim până acum – se observă o înmulțire a aparițiilor în media în ultima săptămână. În cadrul unei emisiuni televizate, Breaz a declarat că o mamă cu doi copii nu reprezintă o familie (“A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”, a răspuns Breaz, 

Mai multe articole despre:
guvern PSD Liviu Dragnea Viorica Dăncilă