MENIU

Cine este Andrei Gerea, propunerea PLR pentru funcția de ministru al Energiei și IMM-urilor

<p>Cine este Andrei Gerea, propunerea PLR pentru funcția de ministru al Energiei și IMM-urilor</p>

Andrei Gerea (46 ani), propunerea PLR pentru functia de ministru al energiei si IMM-urilor, este deputat de Arges, aflat la al treilea mandat consecutiv. Este un apropiat al lui Daniel Chitoiu si a facut parte din grupul liberalilor care au parasit, in vara, PNL pentru a trece la PLR, informează HotNews. 

Gerea a mai fost ministru intr-unul din guvernele Ponta, in perioada octombrie 2013-februarie 2014. Gerea nu a reusit sa se remarce în cele patru luni cat a fost ministru al Economiei. De altfel, si-a prezentat demisia din functia de ministru, dupa ce PNL a propus sa fie inlocuit cu senatorul liberal Teodor Atanasiu. Inlocuirea nu a mai avut loc deoarece PNL a iesit de la guvernare.

In februarie, cand si-a dat demisia pentru a lasa locul lui Teodor Atanasiu, Gerea spunea ca motivul schimbarii nu tine de activitatea sa profesionala, fiind o decizie pur politica.

"Nu mi s-a reprosat nimic, pur si simplu schimbarea vine din dorinta ca pe langa noii ministrii sa fie dat un suflu nou. S-a dorit o echipa noua, compatibila intre personalitatile care o compun", declara Andrei Gerea, in luna frebruarie, in cadrul unei conferinte de presa.

Gerea este unul dintre sustinatorii proiectului Rosia Montana.

Gerea este economist cu studiile absolvite la ASE in 1997, la 29 de ani, inainte lucrand ca electronist. In perioada 1997-2000, a lucrat ca manager relatii cu clientii in bacile Eximbank, Emporiki Bank si Alpha Bank. Punctul maxim al carierei sale in mediul privat a fost postul de director al sucursalei Pitesti a Bancii Tiriac (2002 - 2004).

 

Mai multe pe HotNews.