MENIU

Dumitru Chiriţă, posibil candidat al PSD la Primăria Sectorului 2 din Capitală

PSD l-ar putea desemna candidat la Primăria sectorului 2 din Capitală pe deputatul Dumitru Chiriță, după ce actualul edil UNPR Neculai Onțanu a fost reținut de DNA pentru luare de mită, potrivit stiripesurse.ro.

Dumitru Chiriță este de profesie electrician şi a condus 10 ani Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate "Univers". De asemenea, vreme de 21 de ani a fost în fruntea Sindicatului Liber Independent Energia.

Chiriță a intrat în Parlament în anul 2000, ca deputat de Argeş. În perioada 2004-2008 a fost vicepreședinte al Casei Nationale de Asigurări de Sănătate (CNAS), după care în 2008 a revinit ca deputat, fiind reales pentru al treilea mandat în 2012, mai precizează sursa citată.

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a fost reținut miercuri seara de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită. El va fi prezentat în cursul zilei de joi, 24 martie, Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În același dosar, constituit ca urmare a unei sesizări formulate în 2016, procurorii au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Loredana-Claudia Radu, avocat în Baroul București, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.