MENIU

Cinci reclamaţii, înregistrate în judeţul Buzău de la deschiderea urnelor

<p>Cinci reclamaţii, &icirc;nregistrate &icirc;n judeţul Buzău de la deschiderea urnelor</p>

Cinci reclamaţii au fost înregistrate la Poliţia Judeţeană Buzău de la deschiderea urnelor şi până în prezent, într-unul dintre cazuri fiind amendat un bărbat pentru că a continuat campania electorală în ziua votului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Buzău, în localitatea Ziduri, membrii unui partid au reclamat că un bărbat conducea în comună o maşină inscripţionată cu însemnele unei formaţiuni politice.

În urma cercetărilor, cazul a fost confirmat, şoferul maşinii respective fiind amendat pentru continuarea campaniei electorale în ziua votului.

O altă reclamaţie a fost depusă la Valea Râmnicului, unde un bărbat a fost acuzat că a votat de două ori la alegerile locale parţiale, care se desfăşoară după decesul fostului primar. Localnicul ar fi votat iniţial într-o secţie din satul Rubla, apoi a mers într-o secţie din Valea Râmnicului.

Cazul este cercetat de oamenii legii, bărbatul riscând o pedeapsă de la şase luni la trei ani de închisoare sau amendă pentru fraudă la vot.

Alte trei reclamaţii au fost depuse în localitatea Căneşti, unde s-a semnalat că solicitările pentru urna mobilă nu ar fi întocmite în conformitate cu legea.

În judeţul Buzău, sunt aşteptaţi la urne 398.483 de cetăţeni cu drept de vot, fiind amenajate 427 de secţii de votare.

Mai multe articole despre:
poliţie voturi Buzău