MENIU

Ce relatează presa internaţională despre desemnarea lui Dacian Cioloş în funcția de premier

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru a făcut înconjorul presei internaționale, Le Monde, Le Figaro, Bloomberg, Agenția France-Presse și Reuters titrând deja despre actualul consilier al şefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care va prelua conducerea Guvernului.   

Le Monde: "Dacian Cioloș, un nou prim-ministru foarte francofil"

"Preşedintele român, Klaus Iohannis, l-a desemnat marţi premier pe fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş, după demisia lui Victor Ponta în urma incendiului produs la un club din Bucureşti", scrie Le Monde, precizând, la finalul articolului, că premierul desemnat este un apropiat al eurodeputatului francez Michel Barnier, fost comisar european.

Agenția France-Presse: "Fost comisar european, desemnat oficial noul prim-ministru al României"

"Fostul comisar european al Agriculturii, Dacian Cioloș, a fost desemnat, marți, noul premier al României, după ce Victor Ponta și-a înaintat demisia, săptămâna trecută, în urma protestelor masive anti-guvernamentale declanșate din cauza incendiului mortal dintr-un club de noapte din București", notează Agenția France-Presse.

Le Figaro: "Dacian Cioloș, noul premier desemnat"

Reuters: "Fost comisar european, desemnat pentru a fi premierul României"

"Preşedintele român, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe fostul comisar european Dacian Cioloş, un tehnocrat, în fruntea unui Guvern cu o largă susţinere, în locul celui condus de Victor Ponta, care a demisionat, săptămâna trecută, pe fondul furiei publice generate de incendiul produs într-un club de noapte", relatează agenţia Reuters.

Bloomberg: "Consilierul lui Juncker, ales pentru rolul de premier tehnocrat al României"

"Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș în fruntea primul Guvern tehnocrat de la căderea comunismului în 1989, o mișcare menita să asigure stabilitate până la alegerile de anul viitor", scrie Bloomberg.