MENIU

Ce NU s-a spus despre legăturile lui Dragnea cu oligarhii ruși. Dovada e chiar sub ochii noștri

<p>Liviu Dragnea</p>

PSnews.ro prezintă ce NU s-a spus despre legăturile președintelui PSD, Liviu Dragnea, cu oligarhii ruși. Veți vedea mai jos cum dovada este chiar sub ochii noștri.

Alina Mungiu Pippidi a aprins scânteia

Atenția ne-a fost atrasă de interviul acordat marți pentru RFI de către politologul Alina Mungiu-Pippidi, în care președintele Societății Academice din România (SAR) a afirmat următoarele:

„Doamna Kovesi vorbește de mai multă vreme ca un om politic, inclusiv în străinătate: mi-a ajuns la urechi, spunea despre Dragnea că este prieten cu oligarhii lui Putin și așa mai departe. În mod normal, un procuror e mai atent – nu spune lucruri din astea”.

Afirmația venea în contextul în care Laura Codruța Kovesi era acuzată de către Pippidi că și-a radicalizat discursul, transformându-l într-unul de politician, cu atacuri la adversari etc. Ulterior, într-un editorial publicat pe propriul site (România Curată), Alina Mungiu și-a nuanțat poziția, precizând că este vorba despre un simplu zvon. În același timp, politologul a atras atenția că prestația politică a lui Dragnea deviază către putinism – fie și dacă ne uităm la îndârjirea acestuia împotriva ONG-urilor și a lui George Soros.

Follow the money! Cazul ALRO

Dar ceea ce vrem noi acum să scoatem în evidență este posibila legătură a lui Liviu Dragnea cu diverși oameni de afaceri din Rusia, arătând că ideea la care s-a referit Alina Mungiu-Pippidi nu este un simplu zvon.

Dovada se găsește chiar în județul Olt, în fieful lui Darius Vâlcov, traseist pe ruta PDL-PSD, fost primar de Slatina și ex-ministru al Bugetului, în prezent condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Vâlcov este cel care a avut grijă să-și construiască în ultimii doi ani și jumătate imaginea de eminență cenușie a PSD-ului (de om fără de care Dragnea nu face niciun pas în zona economică), chiar dacă programul de guvernare care îi poartă semnătura a provocat nenumărate controverse până în prezent.

Citeşte continuare pe psnews.ro

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea oligarhi ruşi