MENIU

Ce ”bombe” pregătește PSD bugetului

PSD pregătește mai multe măsuri care să încarce bugetul pe anul 2020. Social-democrații vor să dubleze alocațiile copiilor, să reducă TVA cu 3 procente, să crească valoarea tichetelor acordate preșcolarilor din zonele defavorizate și să scutească jurnaliștii de plata impozitului pe venit.

Toate aceste proiecte urmează să fie introduse în Parlament și adoptate până la Crăciun. 

Social democraţii au pregătit mai multe cadouri otrăvite liberalilor înainte să fie adoptat bugetul pe anul 2020. PSD va depune în Parlament un proiect de lege prin care să fie dublate alocațiile copiilor. 

”Am hotărat să venim cu o lege pentru dublarea alocațiilor copiilor, deoarece acest lucru l-a f-cut și PNL anul trecut și nu cred că sunt împotrivă. Cred că veniturile copiilor sunt mult prea mici pentru timpurile de azi”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

În prezent, alocațiile sunt de 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani și de 150 de lei pentru cei cu vârstele cuprinse între 2 și 18 ani. 

”Acum, PSD încearcă să ne copieze pe noi, această competiție va fi înțeleasă de români. PSD a putut majora în 3 ani de guvernare, cu toate astea au fost majorate de PNL. Nu au fost în stare să facă nimic”, a replicat premierul Ludovic Orban.

Un alt proiect de lege pe care PSD îl vrea adoptat, săptămâna viitoare, vizează reducerea TVA de la 19% la 16%, potrivit unor surse. Proiectul este inițiat de mai mulți parlamentari PNL pe vremea când se aflau în opoziție. Măsurile sunt pregătite de PSD, după ce premierul Ludovic Orban a avertizat parlamentarii că bugetul pentru anul viitor nu suportă alte cheltuieli nesustenabile.

 PSD mai are în plan și alte două proiecte. Unul prin care jurnaliștii vor fi scutiți de plata impozitului pe venit. Al doilea proiect este inițiat de parlamentari de la toate partidele și propune dublarea valorii tichetelor pentru copiii care merg la grădiniță în zone defavorizate. Tichetul este acum de 50 de lei și urmează să fie majorat la 100 de lei. De asemenea, pragul de venit pe cap de familie care beneficiază de această măsură va fi majorat de la 284 de lei la 580 de lei. 

Mai multe articole despre: