MENIU

Ce a mâncat Juncker la meniul "prinților" de la Guvern

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri, la Palatul Victoria, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că echipa de comisari a fost tratată regește.

"Noi, comisarii, suntem trataţi ca nişte prinţi aici, la Bucureşti, totul este perfect organizat, ceea ce este de bun augur pentru continuarea evenimentelor". 

La masa de prânz la care au participat Juncker și comisarii europeni, ministrul Agriculturii a adus cântăreți de muzică populară care au întreținut atmosfera, îmbrăcați în costume tradiționale românești, scrie Stiripesurse.ro

Juncker a „gustat” momentul și a fredonat și el câteva versuri în luxemburgheză și le-a spus celor aflați la masă că a învățat și limba română: „Da dai di rai di dai di da”.

La început a fost o degustare de produse românești, de la țuică, palincă, păstrăv în brad și zacuscă de vinete, la ciuperci, cozonac, cornulețe, dulceață de nuci verzi și magiun de Topoloveni.

Masa a fost tradițional românească, cu felul 1, felul 2 și desert.

Oficialii europeni au gustat și celebrele sarmalute in foi de viță și de varză, apoi apoi friptura de porc de mangalița și desert - prăjitura cu crusta de bezea cu nuca și crema de vanilie.

Mai multe articole despre:
meniu prinţi Dancila junckr