MENIU

Ce a făcut PSD ca să nu se mai urce protestatarii în copac. Măsuri radicale la sediul din Kiseleff

PSD recurge la gesturi drastice. După ce luni, un ceteaţean s-a urcat într-un copac din faţa sediului PSD pentru a protesta, liderii PSD au decis să taie problema de la rădăcină: au tăiat crengile copacilor. Fotografiile au fost postate pe pagina de Facebook a lui Adrian Moraru. Diferenţele se văd clar şi din fotografiile ataşate: înainte şi după.

Faptele au fost consemnate pe Facebook şi de către senatorul USR, Vlad Alexandrescu: 

"Acum 2 zile un protestatar s-a urcat într-un copac în fața sediului PSD. Ce e de făcut acum? Păi, să tăiem crengile tuturor arborilor din fața sediului de pe bd. Kiseleff, desigur. Dacă natura asta face jocurile statului paralel și ajută protestele, atunci ia să-i arătăm naturii de ce suntem în stare
(chiar de curând, un primar PSD spunea ”Nu se oprește progresul din cauza câtorva copaci”, justificând o viitoare distrugere a unei părți din Parcul Tineretului).

În primul rând, arborii nu se toaletează cu drujba decât în cazuri exceptionale și în niciun caz nu tăind ramuri întregi. Iar după cum arată acum arborele, destul de probabil se va debilita, uscându-se și putrezind într-un an sau doi și chiar căzând peste mașini sau oameni, cum nu rar se întâmplă în București din aceleași moive.

Iar dacă vorbim de alte cazuri, e vorba de aceeași metodă trasă la indigo. Vreun polițist vorbește împotriva modificărilor legislative? Cere-i demisia! Antreprenorii susțin protestele din stradă? Trimite controalele peste firmele lor! Un jurnalist critică guvernarea ta? Cumpără trustul și dă-l afară!

Chiar mă întreb, oare ei se gândesc serios să închidă și Facebook? De la un partid care spune că primește mesajele la sediul central prin fax, mă aștept la orice. Să încerce cu o șpagă, ori să-i amenințe cu controale, numai să filtreze și ei postările, să nu mai ”difuzeze” știri critice la adresa lor".