MENIU

Comisia Juridică din Camera Deputaţilior, aviz negativ pentru urmărirea penală a lui Bejinariu

Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins miercuri solicitarea procurorului general cu privire la cererea de încuviințare a urmăririi penale a social-democratului Eugen Bejinariu. Decisiv va fi votul din plen. Votul vine după ce anul trecut, comisia juridică din Camera Deputaţilor aprobase urmărirea penală a lui Bejinariu. 

"Cu 16 voturi pentru, 7 voturi împotrivă și o abținere, comisia recomandă plenului să nu voteze cererea de urmărire penală, întrucât solicitarea este pentru infracțiunea 13, indice 2, din legea 78/200, infracțiune care nu exista la data comiterii faptei. În articolul 3 al Codului penal legea penală se aplică infracțiunilor săvârșite în timpul cât ea se află în vigoare. Ea a intrat în vigoare cam pe 2 decembrie 2004, faptele sunt comise până în octombrie 2004", a declarat Nicolicea la Palatul Parlamentului. 

Votul din Comisie vine după ce după ce procurorul general i-a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, în care i-a reamintit că e nevoie de un răspuns din partea aleşilor în acest caz.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a luat act luni de scrisoarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, referitoare la deputatul PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, prin care se revine asupra unei solicitări mai vechi referitoare la încuviințarea urmăririi penale a acestuia pentru abuz în serviciu.