MENIU

Cataramă: Sunt singurul candidat cu un program de centru-dreapta! Colegii mei au programe de stânga

Viorel Cataramă, candidat la funcția de președinte al PNL, a declarat, în direct la Realitatea TV, că dacă va câștiga va susține căsătoriile între persoanele de același sex și a subliniat că România ar trebui să renunțe la fățărnicie. Totodată, acesta a susținut că este singurul candidat care are un program bazat pe o ideologie de centru-dreapta, aceasta fiind cea mai mare diferență dintre el și competitorii săi. 

"Căsătoriile între persoanele de același sex este un subiect pe care nimeni nu a avut curajul să-l abordeze direct și tranșant. Ideea rămâne ca atare, afirmată în mod ferm, justificată și susținută cu argumente care țin de doctrina creștină. Și dacă voi fi președinte PNL, vom permite căsătoriile între persoanele cu cu aceeași orientare sexuală și de același sex", a spus acesta.

Viorel Cataramă este de părere că atuul său este acela că "programele celor doi colegi ai mei sunt mai degrabă de stânga decât de dreapta. Programul meu este singurul care există pe centru-dreapta. Asta e marea diferență, restul e insignifiant".

Întrebat cum va redresa PNL pe scena politică dacă va ajunge în fruntea partidului, liberalul a explicat că principala preocupare este susținerea și menținerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României și asigurarea independenței justiției, în pericol în urma atacurilor triunghiului PSD-ALDE-PMP. 

"Principala preocupare este să blocăm căderea partidului și să asigurăm independența justiției. În acest moment, PSD, ALDE și PMP vor să decapiteze justiția. Dacă PNL va cădea, scenariul teoretic este suspendarea președintelui Iohannis. Obiectivul principal este ca PNL să crească, să ajungă undeva la 45%, să-l susțină pe Iohannis și să asigure independența justiției. În acest moment, asta este cea mai mare primejdie pentru țară. După care, trebuie ca în PNL să fie promovate ideile de dreapta, să nu ne fie frică că-i supărăm pe cei de stânga. Iar trei, oamenii trebuie să fie promovați pe bază de competență în partid, nu pe alte criterii", a declarat Viorel Cataramă.

"Eu sunt convins că singur cale pentru redresarea PNL este adoptarea moțiunii prezentate de mine, pentru că eu vorbesc de idei, și nu de persoane. Eu cred că privatizarea învățământului superior, a spitalelor, eliminarea ajutoarelor sociale și așa mai departe vor scoate statul din joc. Statul trebuie să fie scos cât mai mult din joc, ca să nu existe forțe politice care să se bazeze pe ținerea în captivitate a unei mari părți din societatea românească cu aceste așa-zise ajutoare de stat, care provin de la cei care muncesc", a continuat acesta.

În încheiere, candidatul la șefia PNL a explicat că homosexualitatea nu este o boală, ci că asta este voia lui Dumnezeu, raportându-se la Biblie și la cele 10 porunci.

"Aș vrea să scoatem la suprafață în România fățărnicia. Dacă vorbim de homosexuali, trebuie să ne raportăm la Biblie. Unde spune că Dumnezeu l-a făcut pe om și l-a înzestrat cu anumite calități. Când vorbim de homosexualitate, nu putem spune că este o boală. Dumnezeu a îngăduit ca astfel de persoane să existe. Dacă mergem mai departe, m-aș duce la cele 10 porunci din Biblie. Una din cele 10 porunci spune clar să nu preacurvești. V-ați pus vreodată întrebarea câți români care au semnat respectă această poruncă sau câți dintre ei respectă cele 10 porunci? Ar trebui să renunțăm la fățărnicie. Dacă ne raportăm la biserică și la Biblie, ar trebui să respectăm cu toții ce spune în Biblie", a conchis Cataramă.