MENIU

Cătălin Tolontan, OBLIGAT SĂ ȘTEARGĂ articole despre Daniel Băluță 

Daniel Băluță

Jurnalistul Cătălin Tolontan pierde procesul cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, iar publicația la care lucrează este obligată să șteargă mai multe articole.

Decizia instanței nu este definitivă, astfel că poate fi contestată. În paralel, la DIICOT, primarul îl acuză pe jurnalist de șantaj. 

Șapte articole ar urma să fie șterse dacă decizia Judecătoriei Sectorului 2 va rămâne definitivă. În plus, instanța obligă jurnaliștii să îi plătească edilului daune de o sută de lei.

În procesul deschis împotriva lui Cătălin Tolontan și a altor colegi de-ai săi, primarul Sectorului 4 acuză că știrile publicate i-au afectat imaginea. De cealaltă parte, Tolontan susține că nu s-a pus niciodată problema unei campanii menite să îl defăimeze pe primar. 

Declarația a fost făcută la DIICOT, unde jurnalistul a fost audiat ca martor, tot în urma unei sesizări care poartă semnătura lui Băluță. 

Într-o plângere penală de data aceasta, primarul îl acuză pe jurnalistul de investigații de șantaj. La mijloc ar fi un articol în care se vorbea despre o licitație prin care primăria voia să atribuie un contract pentru servicii de semnalizare, în valoare de aproximativ 27 de milioane de lei. Jurnaliștii susțin, în material, că descalificarea a două asocieri de firme ridică semne de întrebare. Primăria acuză că s-ar fi încercat, astfel, deturnarea licitației. 

 

Mai multe articole despre:
tolontan baluta