MENIU

Predoiu, despre modificările Codului Penal: Dirijează soluții în dosarele lui Dragnea și Tăriceanu

Proiectul privind modificarea Codului Penal şi de Procedură penală este construit "cu gândul la liniştea celor care ar putea intra sub sancţiunea legii penale", iar câteva articole "sunt făcute practic pe calapodul unor dosare" care se află în instanţă, respectiv cele ale preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat joi deputatul PNL Cătălin Predoiu.

"O concluzie generală legată de proiect - este uşor de observat că este un proiect care este construit cu gândul la liniştea celor care ar putea să intre sub sancţiunea legii penale. E un proiect care doreşte să acopere nereguli care se întâmplă în viaţa publică, în lumea afacerilor, interacţiuni care sunt neprincipale între cele două sfere. Mă refer la anumite articole care pot să favorizeze comiterea de infracţiuni şi care sunt relaxate într-un mod exagerat. Mă refer şi la modul în care e redactat articolul referitor la traficul de influenţă, privind abuzul în serviciu. Eu înţeleg că se doreşte o relaxare a politicii penale, dar această relaxare nu trebuie să ne aducă în cealaltă extremă în care să avem un festival al infracţionalităţii în România în următorii ani. Şi, sigur, este foarte greu să nu observi în acelaşi timp cele câteva articole care sunt făcute practic pe calapodul unor dosare care se află în judecata instanţelor penale. Adică pare un proiect făcut astfel încât să dirijeze indirect anumite soluţii în dosare aflate pe rolul instanţelor. Mă refer la cele la care s-a referit toată lumea, evident la dosarele domnilor Dragnea şi Tăriceanu", a afirmat Predoiu la finalul şedinţei Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei.

El a contrazis argumentele invocate miercuri de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a vorbit despre o decizie CEDO.

"Nu am încredere în ce spune domnul Dragnea. Domnul Dragnea a invocat o decizie CEDO la modul general şi nu este vorba aici de o aplicare a directivei, proiectul excede cu mult sfera de aplicare a directivei privind garanţiile procesuale şi este vizibil acest lucru numărând articole din directivă şi numărul de articole din proiect", a spus Predoiu.

Mai multe articole despre:
măsuri guvern anunţ Dragnea Cătălin Predoiu