MENIU

Ivan: Ponta m-a avertizat că dictatura lui Năstase în PSD a fost mic copil. Am crezut că glumește

Europarlamentarul Cătălin Ivan, care a fost exclus, miercuri, din PSD, a declarat, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că a făcut o 'greșeală fundamentală', în 2010, când s-a lăsat 'păcălit' de Victor Ponta și l-a sprijinit pentru a ajunge președintele PSD. Cătălin Ivan a afirmat că modul în care Victor Ponta a condus partidul relevă o "dictatură în PSD", în contextul în care "nicio decizie nu s-a luat în Biroul Permanent Național al PSD", cât timp europarlamentarul s-a aflat la conducerea acestui for. În acest sens, europarlamentarul a subliniat că va lupta cu liderul PSD până când îl va determina să iasă din partid și din politică. 

"Nu organizația pe care am condus-o m-a dat afară, cea pe care am condus-o a fost dizolvată ca eu să pot fi exclus. Nu am nici cea mai mică idee ce s-a întâmplat, pentru că nu am fost sunat, nu am fost informat că se va discuta situația mea, în partid, am aflat pe surse. Situația mea nu s-a schimbat foarte mult. Am fost, până astăzi, suspendat, de astăzi sunt exclus. Evident, tot fără nicio legătură cu statutul. Realitatea e alta. Am făcut o greșeala fundamentală în 2010, când m-am lăsat păcălit de Victor Ponta și l-am susținut. Dacă nu mă lăsam păcălit, nu era președinte al PSD, a ieșit la limită. I-am adus 34 de voturi care au făcut diferența. A insistat să merg eu cu el, la o conferință la Iași (....) mi-a zis 'dă-l încolo pe Gheorghe Nichita' (...) Mi-a spus: 'cine crede că pe vreme lui Adrian Năstase era dictatură în PSD, se înșală. O să le arăt eu dictatură'. Am crezut că glumește. Dar, după cum a condus partidul, nicio decizie nu s-a luat în Biroul Permanent Național al PSD, câtă vreme am fost președinte al acestui for. S-a discutat în biroul lui Victor Ponta. Veneau și impuneau decizia. E dictatură în PSD și eu voi lupta cu Victor Ponta până când va pleca din politică și PSD", a afirmat Cătălin Ivan. 

În viziunea sa, "Victor Ponta e cel pe care îl vedem astăzi".

"M-a propus în toate functiile respective pentru că i-am servit intereselor lui și ca sef de delagație, în Parlamentul European, știe ce am făcut acolo pentru el. Nu voi face public pentru că asta a fost misiunea mea, în Parlamentul European, și ca purtător de cuvânt. Eu cred că Victor Ponta e cel pe care îl vedem astăzi. Ne-a păcălit pe toți. Dacă a avut rețineri, până în toama acestui an, era pentru că nu știa daca va candida sau nu la Președinția României. Nu și-a permis să își arate adevărata față, pentru că știa că mai avea o bătălie de dus. Acesta este Victor Ponta, cum îl vedem în aceste zile", a declarat europarlamentarul.

Mai mult, Cătălin Ivan a precizat că premierul "vrea să ajungă la următorul Congres, fără niciun contracandidat", de aceea, subliniază europarlamentarul, Ponta "e bucuros că a scapat de Liviu Dragnea".

"Faptul că Victor Ponta și-a permis, împreună cu Liviu Dragnea, să abuzeze și să ia decizii, să mă hărțuiască fără nicio legătură cu statutul, fără să fi încălcat vreo prevedere a statutului, îi face răspunzători în fața legii. Sunt convins că, în instanță, îmi voi găsi dreptatea. Sunt 160 de membri ai Organizației PSD sector 1 care și-au pierdut funcțiile, odată cu mine. El vrea să ajungă la următorul Congres fără niciun contracandidat. E bucuros că a scăpat de Dragnea. Lui îi e frică de partid, pentru că, dacă ar avea vreun contracandidat, ar pierde la Congresul PSD", a mai spus Cătălin Ivan.