MENIU

Cătălin Ivan, acuzații incendiare la adresa unui fost prim-ministru

Catalin Ivan

Europarlamentarul Cătălin Ivan lansează o acuzație extrem de gravă la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu, fost şef SIE şi fost premier al României, după ce acesta a participat la școala de vară de la Băile Tușnad a UDMR. "Prezenţa sa acolo la o şcoală de vară unde tradiţional se dau mesaje împotriva statului român este una vecină cu trădarea", a declarat acesta, la Realitatea TV.

"Greutatea prezenţei lui Mihai Răzvan Ungureanu la şcoala de vară de la Băile Tuşnad este una foarte mare. Discursul nu a fost unul care să îl condamne pentru că a avut puţină experienţă diplomatică, ştie ce să spună şi ce să nu spună. Prezenţa sa acolo, în schimb, la o şcoală de vară unde tradiţional se dau mesaje împotriva statului român este una vecină cu trădarea intereselor naţionale. Nu avea ce să caute acolo. Nu a dat niciodată socoteală pentru ce a făcut pentru funcţia de premier când a luat, în doar 80 de zile cât a fost la Palatul Victoria, suficient de multe măsuri contradictorii dacă nu condamnabile în favoarea statului maghiar", a afirmat, la Realitatea TV, Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan acuză partidele politice că nu au luat poziţie faţă de declaraţiile anti-româneşti făcute la Tuşnad.

"Faptul că nimeni nu zice nimic, că este o linişte de mormânt la Bucureşti arată un animit servilism, o dependenţă a politicii de la Bucureşti de voturile UDMR-ului. Cei care sunt acum la putere, Dragnea şi Tăriceanu, au nevoie să îşi păstreze majoritatea, iar opoziţia speră că îi vor convinge la un moment dat pe cei de la UDMR să voteze cu ei şi să schimbe majoritatea. În jocul asta bolnav de a face majorităţile în România cu UMDR-ul pierde noi ca stat", a mai spus acesta.