MENIU

Carmen Dan îi apără iar pe șefii Jandarmeriei. Atac la adresa lui Augustin Lazăr

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat că punerea sub acuzare a șefilor Jandarmeriei de către Parchet ar fi ”o acțiune de intimidare”, criticând afirmațiile procurorului-general conform cărora procurorii au acces îngreunat la documente, întrucât unele sunt clasificate.

”Nu văd în această acțiune decât o altă acțiune de intimidare a unei instituții fundamentale a statului, și anume Jandarmeria Română, care are atribuții importante în asigurarea ordinii publice”, a afirmat Carmen Dan, citată de mediafax.ro.

Ministrul de Interne îl acuză pe procurorul-general, Augustin Lazăr, că ar fi ”lansat” o declarație în spațiul public referitoare la accesul îngreunat al procurorilor la documentele pe care trebuie să le analizeze, urmare a faptului că acestea sunt secretizate.

”Cred că nu ar mai fi făcut această declarație dacă ar fi făcut efortul minim de a deschide legea 182 din 2002 privind protecția informațiilor clasificate în care se vorbește foarte clar despre accesul neîngrădit al procurorilor la toate documentele care sunt clasificate secret de serviciu sau secret de stat în condițiile garantării, validării și depunerii jurământului”, a mai spus Carmen Dan.

Procurorul general explică de ce trenează dosarul ”Gaze pentru diaspora”

Mai multe articole despre:
Augustin Lazăr carmen dan jandarmeri