MENIU

Care este condiţia lui Dăncilă pentru a da OUG privind protocoalele cu SRI

Viorica Dăncilă a anunţat că pentru a da OUG pentru anularea efectelor protocoalelor dintre SRI si alte instituţii este necesra un T0: toate protocoalele să fie desecretizate. 

"Eu o sa va spun punctul meu de vedere, trebuie sa avem un moment T0, desecretizarea protocoalelor", a spus Dăncilă, la Argeş.

Precizarea vine după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că i s-a solicitat, în şedinţa CExN de sâmbătă, premierului Viorica Dăncilă să adopte în Guvern o ordonanţă prin care să fie anulate toate protocoalele secrete şi prin care să fie anulate şi efectele acestora.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că este "categoric împotriva" emiterii unei ordonanţe de urgenţă prin care să fie anulate toate protocoalele secrete şi efectele acestora, calificând un astfel de act normativ drept "o amnistie mascată".

"Este o amnistie mascată. Sunt categoric împotriva ordonanţei de urgenţă în acest domeniu. Nu face obiectul reglementării, conform Constituţiei, unei ordonanţe de urgenţă. PNL are ca prioritate, pentru actuala sesiune parlamentară, intrarea în dezbatere şi adoptarea modificării legii de organizare şi funcţionare a CCR. Principala modificare pe care o propunem este exercitarea controlului constituţional de către Curtea Constituţională şi asupra ordonanţelor simple şi asupra ordonanţelor de urgenţă, astfel încât să nu mai existe riscul, aşa cum s-a întâmplat de multe ori, ca ordonanţe de urgenţă care s-au declarat neconstituţionale după adoptarea ca lege, să producă efecte catastrofale pentru societatea românească", a afirmat, duminică, Orban după şedinţa Biroului Politic Naţional şi a grupurilor parlamentare.

Mai multe articole despre:
guvern Viorica Dăncilă protocoale