MENIU

Candidați alegeri sector 3: Zece candidați pentru o primărie cât un oraș

Circulaţia pe al doilea pod al pasajului Mihai Bravu, DESCHISĂ MARŢI

Candidați alegeri sector 3. Scaunul de primar al sectorului 3 este trofeul pentru care se bat 10 candidați, nouă reprezentanți ai partidelor politice și un independent. În timp ce Robert Negoiță se luptă pentru un al doilea mandat, ceilalți contracandidați vor să devină primari ai celui mai mare sector din București.

Candidați alegeri sector 3. Primăria sectorului 3 este de departe cea mai mare din București luând în calcul numărul de locuitori, aproape 400.000. în ultimii 12 ani, Sectorul 3 s-a dezvoltat permanent după ce ultimii doi edili au investit sume mari de bani începând cu 2004.

Actualul edil, social democratul Robert Negoiță pleacă din poziție de favorit după ce s-a implicat în dezvoltarea spațiilor verzi stradale, iar pe final de mandat în reabilitarea termică a blocurilor.

La rândul lor, liberalii încearcă să câștige sectorul 3 prin candidatura Cristinei Pocora. Aceasta a primit misiunea de a reprezenta partidul în lupta pentru sectorul 3, după ce candidatul propus inițial, Florin Ștefan Vasile, a fost restras, pe motiv că avea performanțe slabe.

Candidați alegeri sector 3: O regiune în plină dezvoltare

Sectorul 3 a început să se dezvolte masiv în ultimii șase ani. Totul a început după extinderea magistralei de metrou până la limita sectorului, în apropierea autostrăzii București-Constanța.

Din acel moment, mai multe fabrici comuniste, ori au falimentat, ori și-au mutat sediile în afara orașului. Pe acest fond, în plină criză, valoarea terenurilor a scăzut, iar dezvoltatorii imobiliari au simțit potențialul zonei. În primă fază, la periferie, în zona Pallady au apărut marile rețele de retail.

În scurt timp a început și construcția de zone rezidențiale motorul fiind accesul la transportul public, în special la metrou. Încă din 2004, mai multe zone din sector au fost reconfigurate, iar numărul de parcări a fost considerabil crescut, lucru care a condus la o mai bună fluență a traficului.

Candidați alegeri sector 3: Lista completă

Robert Negoiţă (actualul edil) - PSD+UNPR

Cristina Pocora (deputat) - PNL

Elena Petrescu - ALDE

Cristel Sabău - PER

Florin Ghiţă - PRU

Cristian Petrescu - PMP

Ştefan Vasile - PDS

Sanda Wring - USB

Gabriel Turiceanu - PPU social-liberal

Constantin Panait - independent