MENIU

Campania în care Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul te CHEAMĂ LA URNE: VINO LA VOT!

Asociația Pro Democrația a realizat o campanie inedită prin care vrea să convingă cetățenii să vină la vot. Punctul forte al campaniei sunt doua videoclipuri în care protagoniști sunt Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare. Spoturile pornesc de la o realitate istorică - capacitatea incredibilă a românilor de a se fi mobilizat în trecut, în fața pericolului reprezentat de armatele invadatorilor, și rescriu soarta a două bătălii cruciale – Călugăreni și Podul Înalt, în condițiile în care această mobilizare nu ar fi avut loc, așa cum astăzi peste 60% nu se mobilizează în momente la fel de cruciale, pentru a-și exprima votul.  

Campania “Vino la vot!“, realizată de Asociația Pro Democrația și Leo Burnett Group, are rolul de a-i îndemna pe oameni să meargă la vot la alegerile prezidențiale.

“Campania de prezidențiale a devenit un câmp de luptă al scandalurilor, acuzațiilor și dezinformărilor. Pe măsură ce aceste ‘strategii’ de campanie au luat locul dezbaterilor despre valori și proiecte de țară, cetățenii se simt tot mai demotivați sa iasă la vot. Dacă vrem să diluăm sau să eliminăm influența oricăror manevre asupra rezultatului final și să ne asigurăm că decizia privind alegerea președintelui este doar în mâinile cetățenilor, trebuie să mergem la vot!”, a declarat Ionuț Tața, Președintele Asociației Pro Democrația”, se arata intr-un comunicat remis realitatea.net de către Asociatia Pro Democrația.

Inițiativa a debutat astăzi cu două spoturi TV, ale căror protagoniști sunt Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare. Spoturile pornesc de la o realitate istorică - capacitatea incredibilă a românilor de a se fi mobilizat în trecut, în fața pericolului reprezentat de armatele invadatorilor, și rescriu soarta a două bătălii cruciale – Călugăreni și Podul Înalt, în condițiile în care această mobilizare nu ar fi avut loc, așa cum astăzi peste 60% nu se mobilizează în momente la fel de cruciale, pentru a-și exprima votul.

 

 

"Campania asta s-a născut dintr-o creștere bruscă de tensiune a mea, când din Londra citeam știrile din țară. Pentru că oriunde vom fi plecați în lumea asta, sângele nu se schimbă. Mi s-a parut culmea ca soarta noastră să fie decisă de lipsa participării unei majorități sictirite. Și atunci m-am dus cu gândul la istorie și la cum i-ar fi afectat pe strămoși scuzele penibile de astăzi. Spoturile TV sunt doar vârful iceberg-ului, stați pe aproape, că vrem într-adevăr să atingem constiințele din țara asta", a declarat Răzvan Căpănescu, Chief Creative Officer Leo Burnett Group, se mai arată in comunicat.