MENIU

Bruxelles, semnal de alarmă pentru România, privind deficitul. Tudose: "Am înţeles, şi?"

Tudose și Juncker

Deşi România are un deficit bugetar de 3,2% din PIB în primul semestru, premierul Mihai Tudose nu pare a se impacienta că există riscul ca ţara să nu se încadreze, la finalul anului, în ţinta de deficit de 3%.

„Eurostatul a spus că este 3,2%. Am înţeles, şi? Eu vă spun că 3,2% la jumătatea anului înseamnă sub 3% la sfârşitul anului”, a spus şeful guvernului, anunţă Mediafax.

Optimismul lui Tudose este explicat chiar de el care susţine că de acum încep „să se mişte proiectele, încep să intre bani în economie”.

„Întotdeauna primul semestru este mai prost decât ultimul. Începe cu iarna că nu se mişcă nimic. 3,2% de pe primul semestru, cel mai prost, este până la urmă o dovadă a gândirii pozitive pe care o avem şi a angajamentului de a nu sări de 3%, eu spun că va fi chiar sub 3%. Că sunt pe piaţa românească tot felul de voci, în ghilimele... Eurostatul a spus că este 3,2%. Am înţeles, şi? Eu vă spun că 3,2% la jumătatea anului înseamnă sub 3% la sfârşitul anului pentru acum încep să se mişte proiectele, încep să intre banii în economie, pe marile proiecte. Au venit banii europeni, ceea ce în prima jumătate a anului nu au fost, deci sunt câteva argumente”, a spus premierul la Antena 3.