MENIU

Borbely: Trebuie să apreciez înţelepciunea românilor, care de ani nu au mai votat partide extremiste

<p>Borbely nu crede că Traian Băsescu ar trebui să &icirc;şi dea demisia</p>

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo , Borbely, spune că trebuie să aprecieze "înţelepciunea" românilor întrucât în ultimii ani nu au mai votat partide extremiste, dar atenţionează clasa politică despre faptul că încă există formaţiuni şi politicieni care apelează la discursuri naţionaliste.

Borbely a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că trebuie să aprecieze "înţelepciunea" românilor pentru că la ultimele alegeri nu au mai votat partide extremiste şi astfel în Parlamentul României nu mai există astfel de formaţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu trebuie să apreciez înţelepciunea cetăţenilor de etnie română din România, care, de ani, la alegeri nu au mai votat partide extremiste. Astfel, în Parlamentul României nu mai există sau sunt date uitării alte partide, cum ar fi UNPR sau alţii care au fost", a spus Borbely.

Vicepreşedintele politic al UDMR a subliniat că asta nu înseamnă că unele partide sau politicieni nu apelează la discursuri naţionaliste, dar, faţă de alte ţări, în România oamenii au înţeles că partidele extremiste nu au ce să caute în Parlament.

"Asta nu înseamnă - şi e o atenţionare către partidele politice - că unele partide câteodată nu preiau acest discurs naţionalist. Totuşi, faţă de alte ţări, unde există partide extremiste, în România iată că oamenii au înţeles că nu au ce să caute aceste partide în Parlament. Noi avem probleme cu unii politicieni, care ar trebui să înţeleagă", a adăugat liderul UDMR.

Mai multe articole despre:
maghiari UDMR partide Laszlo Borbely extremiste