MENIU

Bombă la Constanța! Gheorghe Dragomir, președinte PNL: Pe liste vor apărea nume noi

Gheorghe Dragomir

Panică pentru politicienii cu ștate vechi de la Constanța, cu mai puțin de trei luni până la alegerile parlamentare. Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, le-a dat un mesaj ferm liberalilor abonați la listele pentru alegerile parlamentare: pe liste vor apărea nume noi.

Cel mai probabil, unul dintre noile nume va fi Vergil Chițac, actualul preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Constanţa, care în alegerile locale a obținut peste 35% din voturile constățenilor, la o diferență de aproape 7.000 de voturi de actualul primar, Decebal Făgădău.

Și Gheorghe Dragomir a fost la un pas să câștige Consiliul Județean, cu un scor-record (peste 35%) obținut de liberali într-un fief al social-democraților. Prieteni din copilărie, Dragomir și Chițac susțin înnoirea numelor care vor reprezența județul și orașul în alegerile programate să aibă loc pe 11 decembrie.

În şedinţa Biroului Permanent Judeţean din 9 septembrie, liberalii constănţeni au discutat despre pregătirea alegerilor parlamentare, dar şi pe marginea rezultatelor sondajului comandat la nivelul filialei constănţene. În context electoral, locuitorii din Constanţa doresc figuri noi în politica locală, sătui fiind de actuala clasă politică.

"Da, am spus că-mi doresc oameni noi. Este o afirmatie pe care am făcut-o în ședința de vineri și în care am spus că ar fi foarte bine dacă cei care suntem parlamentari în funcție nu ne vom mai depune candidatura și, astfel, să dăm un semnal de reînoire a clasei politice. Cu mine în frunte, bineînțeles. Doi dintre colegii mei și-au asumat că nu și-ar dori să nu mai candideze, dar cred că dacă vor medita mai mult vor înțelege semnalul pe care l-am primit din partea alegătorilor. Oricum, și cei care își exprimă dorința de a candida vor trebui să treacă printr-un vot. Vergil Chițac rămâne candidat și cred că va ocupa locul întâi la Senat și e un câștig pentru echipă. Va fi un câștig pentru Comisia de Apărare. Deci, iată, cum spuneam, oameni noi", a declarat Gheorge Dragomir, pentru Realitatea.net.

Dragomir, aflat el însuși la al treilea mandat de parlamentar, a spus că va da un exemplu personal și va ţine cont de ce-și dorește electoratul constănţean, prin urmare nu va mai candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie pentru a lăsa loc unei clase politice noi care să reformeze Parlamentul. În acest sens, s-a oferit să susțină orice tânăr doreşte să ajungă în Parlament, cu condiția să aibă o bună pregătire profesională.

Reamintim că, în actualul legislativ, reprezentanții Constanței sunt până în decembrie senatorul Puiu Haşotti şi deputaţii Gheorghe Dragomir, Mihai Lupu, Victor Manea şi Mihai Tararache. Listele finale pentru Senat şi Camera Deputaţilor vor fi gata până la data de 1 octombrie.