MENIU

Bogdan Aurescu: "Vom colabora cu MI în problema imigranţilor. Ambasadorul Belgiei nu era în funcţie"

<p>Cinci ani de parteneriat strategic &icirc;ntre Rom&acirc;nia şi Statele Unite</p>

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a susţinut, miercuri, o informare în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. 

Întâlnirea a atins două subiecte arzătoare: chestiunea imigranţilor şi declaraţiile dure ale Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, care a semnalat, într-un interviu pentru Mediafax, problemele din administrația românească, cele mai mari cu care se confruntă țara noastră. Beke a vorbit despre "multe persoane incompetente și corupte".

Bogdan Aurescu a declarat: "Am avut un schimb de opinii pe chestiunea imigranţilor: am prezentat elementele pe care le cunoaştem. După ce planul elaborat de UE va fi transmis statelor membre, analiza noastră va continua şi vom elabora şi noi un plan, pe care îl vom transmite CSAT. Vom colabora cu Ministerul de Interne, desigur.

În ce priveşte aspecte legate de declaraţia ambasadorului belgian, răspunsul Ministerului de Externe belgian a fost că interviul nu a fost autorizat de ei şi că diplomatul nu se mai afla în funcţie la ora acordării acelui interviu".

Iată ce declarase Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, pe final de mandat: "În România este prea multă implicare politică, sunt persoane care nu au o diplomă şi care nu sunt capabile să ocupe astfel de funcţii. Sunt prea multe persoane incompetente şi corupte. Să se facă politică, şi nu bani".

Mai multe articole despre:
Bogdan Aurescu ambasadorul Belgiei