MENIU

Blaga: Vom discuta cu PNL despre o colaborare, nu se pune problema unei fuziuni

Blaga: Vom discuta cu PNL despre o colaborare, nu se pune problema unei fuziuni

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în săptămânile viitoare PDL va discuta cu PNL despre o colaborare şi a menţionat că "nu se pune problema unei fuziuni" pentru că "partidele nu sunt proprietatea persoanlă a preşedinţilor de partid".

"În săptămânile viitoare vom discuta cu PNL despre o colaborare, salutăm această colaborare şi în perspectiva deciziei PNL de aderare la PPE. Nu se pune problema unei fuziuni, partidele nu sunt proprietatea personală a preşedinţilor de partid. Ar fi nerealistă fuzionarea a două partide mari, repede, dar putem sta la aceeaşi masă pentru o colabroare în prespectiva alegerilor prezidenţiale. Putem sta la aceeaşi masă pentru o colaborare ca să vedem care sunt valorile care ne apropie şi în funcţie de acestea putem intensifica colaborarea", a precizat Vasile Blaga.

Liderii PNL vor discuta în BPN, luni, despre convocarea unui congres extraordinar pentru succesiunea la șefia partidului astfel încât să nu se ajungă în toamnă cu preşedinte interimar, în condițiile în care Crin Antonescu și Klaus Iohannis își părăsesc funcțiile, potrivit unor surse liberale.

Conducerea PNL a votat trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

PDL salută inițiativa liderului PNL Crin Antonescu privind aderarea europarlamentarilor din partidul său la grupul PPE, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Mai multe articole despre:
PNL demisie fuziune Crin Antonescu Vasile Blaga PDL