MENIU

Blaga: E necesar ca Ponta să plece de la guvernare. Moțiunea de cenzură, în iunie

<p>Vasile Blaga</p>

Copreședintele PNL a anunțat că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Victor Ponta va fi introdusă în luna iunie. 

"Este necesar ca Victor Ponta să plece de la guvernare. Toate investiţiile sunt blocate. Se laudă cu proiectul de Cod Fiscal. Ne bucurăm că ne-ai citit programul de guvernare, nu avem nimic împotriva relaxării fiscale, dar dumneata nu ai făcut un studiu de impact. Nu am mai stat ca până acum, când coaliţiile au făcut programe de guvernare pe genunchi, şi vă aduc aminte de guvernarea PSD - PDL, a declarat Vasile Blaga pentru Adevarul.

"Am fost unul dintre cei opt care s-au opus (n.r. guvernării din 2008). A dorit-o preşedinte, a dorit-o şi partidul. Moţiunea de cenzură va fi introdusă în iunie. Cred că avem o temă de nerefuzat, care se află pe agenda cetăţeanului. Aceste decizii le vom lua la Colegiul Director Naţional care va avea loc peste două-trei săptămâni. Am transmis tuturor proiectul de guvernare. Şi UNPR, şi UDMR. Nu cred că cineva într-un stat democratic şi-ar dori ca DNA să desfacă sau să facă DNA. Nu-mi doresc ca aşa să ajungem la guvernare. Nu cred că este bine să ne dorim să vină DNA să-i lege şi să facem Guvern,a a adăugat copreședintele PNL.

Luni, și prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a lansat o serie de critici dure, în cadrul Prime Time News, la adresa premierului Victor Ponta, despre care a afirmat că "e cocoș doar acasă", afară fiind "o găină plouată".

”Premierul nostru e cocoș doar acasă, afară este o găină plouată. Toți liderii de afară au fișa lui. El deplasează discuțiile de la adevăr la minciună. El nu respectă regulile democratice. E o frână în calea progresului României. Trebuie să radicalizăm această luptă politică. O să îl dărâmăm pentru că nu pleacă. O să fim un coșmar pentru el", a declarat Predoiu, la Realitatea TV.

Copreședintele PNL Vasile Blaga declara, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că tema moțiunii de cenzură pe care o pregătesc liberalii va fi una "de nerefuzat" pentru celelalte forțe politice din Opoziție.

"Există două posibilități să ajungi la guvernare: prin alegeri anticipate, dar practica românească arată că acest lucru este cam imposibil și, în al doilea rând, pentru că nu cred că Ponta o să-și dea demisia, printr-o moțiune de cenzură. Nu vă putem spune acum, deși noi cam știm care va fi tema unei moțiuni de cenzură, dar va fi una de nerefuzat, în sensul în care ea este impusă de agenda cetățeanului. Și să vedem noi atunci cine se va asocia unui asemenea proiect de moțiune de cenzură, pentru că domnul Hunor a spus bine ieri: domnule, ia să vedem textul moțiunii", a spus, sâmbătă, Blaga, potrivit Agerpres.