MENIU

Blaga: Băsescu are pact de coabitare cu Ponta, nu PDL. Am fi fost principala forță dacă nu rupea PDL

Blaga: Băsescu are pact de coabitare cu Ponta, nu PDL. Am fi fost principala forță dacă nu rupea PDL / Foto: MEDIAFAX

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat joi că Traian Băsescu este cel care are un pact de coabitare cu Victor Ponta, și nu PDL, menționând că partidul pe care îl conduce a apărat și va apăra statul de drept și ar fi fost principala forță politică de dreapta dacă șeful statului nu rupea PDL.

Întrebat cum vede atacurile lui Traian Băsescu la adresa PDL, Vasile Blaga: ”Partidul Democrat și în continuare Partidul Democrat Liberal au fost în permanență apărători sinceri ai statului de drept și nu-i poate fi imputat nimic din acest punct de vedere. Le garantez tuturor românilor și domnului președinte că lucrurile vor sta pe viitor la fel din punctul nostru de vedere. Nu noi suntem într-un pact de coabitare cu cel pe care președintele îl critică foarte dur astăzi, ci chiar președintele. Dânsul are un pact de coabitare cu Victor Ponta, nu PDL”.

Liderul PDL a afirmat că înțelege demersurile lui Traian Băsescu pentru a o ”sprijini în continuare” pe Elena Udrea, căreia ”i-a făcut și partid”.

”Dacă noi nu am fi fost atacați atât de dur și în campania electorală pentru europarlamentare, dacă nu s-ar fi rupt bucăți din partid, îi garantez președintelui că PDL ar fi fost de departe principala forță politică de centru-dreapta din România”, a mai spus Blaga.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că la suspendarea sa din funcție din anul 2012 a fost susținut și de oportuniști, care au profitat de evenimente, iar azi sunt ”în banca compromisului murdar” exact cu cei care ”au dat lovitura de stat”.

”Îmi pare rău, asta e realitatea și poate dăm filmul înapoi și intelegeți de ce România are nevoie de un partid nou”, a afirmat Băsescu la o dezbatere a Fundației Mișcarea Populară organizată pentru a marca doi ani de la suspendarea șefului statului în anul 2012.

Președintele a spus că atunci a fost susținut de PDL, dar au fost și ”oportuniști”.

Traian Băsescu a precizat că se referă la oameni care au profitat de evenimente pentru a se afirma ca apărători ai statului de drept, dar care astăzi ”sunt ân banca compromisului murdar”. ”Sunt aceiași care acum sunt în mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat”, a afirmat Băsescu.

El a mai spus că a fost unul dintre politicienii care au făcut compromisuri, dar ”nu atât de mizerabile și necondiționate”.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Elena Udrea Vasile Blaga PMP