MENIU

Băsescu: România putea fi oricând ţinta loviturilor aeriene ale Rusiei, în caz de conflict militar

<p>Băsescu: Rom&acirc;nia putea fi oric&acirc;nd ţinta loviturilor aeriene ale Rusiei, &icirc;n caz de conflict militar</p>

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca Romania putea si poate fi oricand tinta loviturilor aeriene ale Rusiei, daca se iveste un conflict militar.

Intr-o interventie la un post TV, fostul sef de stat a afirmat, sambata seara, ca "noi am acceptat sa devenim parte a scutului antiracheta tocmai pentru a ne apara de lovituri cu rachete", scrie ziare.com.

"Romania putea fi oricand tinta loviturilor aeriene ale Rusiei, in situatia unui conflict militar. Rafinariile, centrala de la Cernavoda, poduri, toate erau tinte in eventualitatea unui razboi. (...) Romania a fost mereu tinta pentru Rusia. Aparitia scutului nu a ridicat nivelul de risc pentru Romania, din contra, a diminuat nivelul de risc de lovituri", a declarat fostul presedinte.

Ulterior, Basescu a explicat ca scutul antiracheta are componente in multe tari si este menit sa protejeze toata Uniunea Europeana.

"Multi cred ca asta e un business local. Vreau sa stiti ca sistemul e destinat sa protejeze toate statele UE, el are o componenta in Turcia, care functioneaza, alta in Spania, care intra pe nave ale marinei de razboi americane si care a fost deja pozitionata, a treia faza e la Deveselu si a patra va fi in Polonia", a explicat Basescu.