MENIU

Băsescu, Ponta, Isărescu, Patriarhul BOR, la aniversarea Curții de Conturi

Băsescu, Ponta, Isărescu, Patriarhul BOR, la aniversarea Curții de Conturi. Mediafax Foto: Andreea Alexandru

Președintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, directorul SIE, Teodor Meleșcanu, Patriarhul BOR, Daniel, participă vineri la aniversarea a 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi.

Evenimentul se desfășoară în sala de plen a Camerei Deputaților, în prezența a numeroși oficiali români și invitați străini.

La sosirea la Palatul Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi de președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu.

În sală, președintele a dat mâna cu majoritatea oficialilor prezenți, inclusiv cu premierul Victor Ponta și membrii Cabinetului.

Şeful statului stă pe un scaun, în faţa prezidiului. La prezidiu se află preşedintele Curţie de Conturi, preşedintele Camerei şi vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, care îl înlocuieşte pe Călin Popescu Tăriceanu.

Nicolae Văcăroiu a anunţat că fostul preşedinte al României Ion Iliescu urmează să fie prezent la această aniversare, dar că va ajunge mai târziu.