MENIU

Băsescu, noi atacuri la Ponta: S-a ascuns ca struțul de Justiție! Ce spune despre prezența la Baku

Băsescu, mesaj pentru Victor Ponta pe Facebook: "Pleacă acum!"

Victor Ponta s-a ascuns ca struţul de justiţie şi din cât e de înalt a mai rămas o gămălie, ca om politic". Aşa a comentat Traian Băsescu momentul în care premierul le-a cerut colegilor deputaţi să nu voteze ridicarea imunităţii sale. Fostul preşedinte a mai vorbit la Iaşi, la o reuniune a liderilor Mişcării Populare şi despre deplasarea lui Ponta la Baku.

În opinia fostului preşedinte, vizitele repetate ale lui Victor Ponta în China şi prezenţa sa alături de Vladimir Putin duc politica externă a României într-o zonă ambiguă. 

Aflat la Iași, pentru a lua parte la Congresul Regional al Partidului Mișcarea Populară, fostul șef de stat Traian Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu le-a cerut colegilor din majoritate să voteze în Parlament încuviințarea urmăririi penale.

"(...) Un premier care trebuie să plece. Nu neapărat că are niște acuzații, ci pentru faptul că nu a vrut să se prezinte în fața Justiției să își rezolve acuzațiile. Un politician responsabil, care spune "nu-i adevărat, nu am fost în conflict de interese", cerea propriei lui majorități să voteze încuviințarea urmăririi penale, mă duceam în fața judecătorului, probam că procurorul a exagerat sau a dezinformat, și reveneam în politică cu fruntea sus. Așa, el s-a ascuns ca struțul, și, din cât e de înalt, a mai rămas doar așa, o gămălie, ca om politic", a spus Traian Băsescu.

El a ținut să precizeze că nu acuzația de conflict de interese îl face vinovat pe premierul Ponta, deoarece aceasta este o prezumție până când nu o constată un judecător, ci "lașitatea, lipsa de curaj de a se duce în fața judecătorului". Acest motiv, susține Băsescu, este cel care l-a făcut pe premier "să rămână zero pentru politica românească".

"Acum nu are decât o soluție: să plece ! Să plece acum, pentru că a devenit o povară și pentru România, și pentru credibilitatea Guvernului, și, cred, că și pentru PSD, partid din cauza căruia trebuie să recunosc că nu am avut niciodată insomnii, dar un lider de partid cu un comportament care fuge de lege nu are ce căuta în fruntea Guvernului României. Dacă cei din PSD îl acceptă așa cum este, România nu are de ce să-l accepte, deoarece nu are nicio obligație față de Victor Viorel Ponta", a mai spus Băsescu.

”Chiar gestul de a fi la Baku alături de premieri si președinti din Asia Centrală - în condițiile în care niciun premier UE nu a fost, niciun presedinte al UE nu a fost - ne arata ca Victor Ponta nu mai știe cum sa rânjească si cui. Suntem la frontiera dintre Est si Vest, a o aseza intr-o situatie de ambiguitate este un gest impotriva interesului national  este pe punctul de a incerca sa faca cum a facut Ceausescu. Când credea el ca Romania poate fi o putere globala si făcea jocuri cu toata lumea. Daca o vom consolida asa, în ambiguitate, vor trebui din nou ani de zile pentru a reașeza Romania pe o linie credibila de politică externa”, a spus Basescu.

Fostul preşedinte a criticat şi blocarea începerii urmăririi penale a lui Victor Ponta, în Parlament:

”Nu a vrut sa se duca în fata justitiei sa isi rezolve acuzatiile. S-a ascuns ca strutul si din cat e de inalt a mai ramas o gamalie, ca om politic”