MENIU

Băsescu: Iniţiativa Parlamentului pentru o declaraţie privind Ucraina este bună

Băsescu: Iniţiativa Parlamentului pentru o declaraţie privind Ucraina este bună

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că Parlamentul de la Bucureşti are dreptul să-şi declare poziţia privind Ucraina, menţionând că iniţiativa în acest sens este bună şi că speră ca aceasta să fie în concordanţă cu poziţia oficială a României, pe care o anunţă el.

Preşedintele Traian Băsescu a arătat că iniţiativa Parlamentului este foarte bună şi "trebuie să ducă la o poziţie a Parlamentului".

"Eu pot reprezenta poziţia României, dar Parlamentul poate avea şi el o poziţie a lui, care sper să fie în concordanţă cu poziţia exprimată de mine", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedinte al PNL, a anunţat că va solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marți, Parlamentul, reunit în ședință comună, să adopte o declarație privind situația din Ucraina.

Ulterior, USD a precizat că susţine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaraţii privind situaţia din Ucraina, menţionând că momentul potrivit ar fi miercuri, după votul din plen de marţi pentru noua structură a Guvernului de la Bucureşti.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, va solicita Comisiilor reunite pentru Politică externă să îl invite pe ministrul de Externe, Titus Corlățean, pentru a face, "cel mai devreme marţi", o informare în Parlament cu privire la evenimentele și evoluțiile din Ucraina.

Mai multe articole despre:
parlament Ucraina Traian Băsescu preşedinte