MENIU

Băsescu i-a spus preşedintelui PPE că a cerut CE semnarea Acordului UE-Moldova pe 27 mai

Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni, duminică dimineaţă, pe președintele PPE, Joseph Daul, pe care l-a informat că a trimis o scrisoare pe 25 martie liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnării Acordului de asociere UE-Moldova la Consiliul din 27 mai.

Președintele Băsescu, l-a primit, duminică, la Palatul Cotroceni, pe Joseph Daul, președintele Partidului Popular European (PPE) și președintele Grupului parlamentar al Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European, informează Preşedinţia.

"În cadrul întrevederii domnul președinte Traian Băsescu și domnul Joseph Daul au vorbit despre situația politică din România. Totodată s-a discutat și despre evoluțiile din Republica Moldova, ocazie cu care domnul președinte Traian Băsescu l-a informat pe domnul Joseph Daul că, în data de 25 martie a.c., a trimis o scrisoare tuturor liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnării Acordului de asociere, inclusiv a zonei de liber schimb, aprofundat și cuprinzător, dintre Uniunea Europeană și statele membre, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte, cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European de la Bruxelles din data de 27 mai a.c. și i-a cerut sprijin în vederea fixării acestei date pentru semnare", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

În cadrul întâlnirii s-a făcut și o analiză cu privire la situația din Ucraina.

Mai multe articole despre:
0 Traian Băsescu Moldova Joseph Daul preşedinte PPE