MENIU

Băsescu, declaraţie controversată: Nu sunt islamofob. Îmi sunt dragi musulmanii, dar la ei acasă

Traian Băsescu a vorbit, joi, în cadrul unui interviu acordat Adevărul Live, despre criza refugiaţilor şi criza din Siria. Băsescu a ţinut să precizeze că nu este islamofob, ba mai mult, “îi sunt dragi musulmanii”, cu o singură condiţie însă: ”să stea la ei acasă”.

"Eu nu sunt un islamofob. Îmi sunt dragi musulmanii, dar la ei acasă. Nu văd cum vor fi integraţi în Europa. Musulmanii să meargă la ei acasă. Unii au spus că am făcut un joc politic. Total neadevărat. Opţiunea corectă a României este opţiunea zero: niciun refugiat preluat”, a continuat Băsescu, scrie evz.ro.

Fostul şef al statului a explicată că situaţia refugiaţilor a luat amploare uşor, iar greşeala Europei a fost că nu s-a alertat la timp.

“Numărul de refugiaţi a crescut an de an după căderea Libiei şi Primăvara arabă. Criza din Siria a adus a treia calea: Turcia, Grecia. A fost anunţul nefericit al doamnei Merkel: veniţi!

Totodată, Băsescu a afirmat că va fi exista un proces de islamizare şi că în mod cert gruparea teroristă Statul Islamic a infiltrat jihadişti în valul de refugiaţi.