MENIU

Băsescu, după scrisoarea "disidenților" din PSD: când va fi înlăturat Dragnea din fruntea partidului

Tot mai multe surse, inclusiv dintre ”greii” PSD, afirmă că zeci de lideri ai partidului au semnat o scrisoare prin care cer înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea formațiunii, însă fostul președinte Traian Băsescu susține că nu acesta va fi momentul plecării șefului PSD.

”Lui Dragnea i se apropie să sune ceasul, dar nu ăsta e momentul debarcării. Ăsta nu e guvernul PSD, e guvernul lui Dragnea. PSD nu are sentimentul că e la guvernare. E teleormanizarea guvernului. Totul are o limită. E o luptă teribilă pentru putere. Au simțit slăbiciunea și haita s-a năpustit. În politică lupta pentru putere e nemiloasă, mai ales în momentul în care tu, care ești în vârful puterii politice, nu simți să te dai la o parte”, a declarat Traian Băsescu, luni seară, la TVR1.

Fostul președinte este de părere că nu prin scrisoarea semnată de zeci de lideri PSD se face ”debarcarea” liderului Liviu Dragnea.

”Dragnea nu e maxim epuizat, trece de hopul ăsta. Cei care vor să îl dea jos pe Dragnea nu sunt din statul-paralel, ci e instinctul de politician. Numai că nu au pe cine să pună în loc”, a mai afirmat Băsescu.

Denise Rifai: Nervozitate maximă în PSD. Peste jumătate din liderii de județe, anti-Dragnea

Potrivit unor surse Realitatea TV, sunt tot mai mulți cei care spun că Dragnea nu dorește un Comitet Executiv (CEx). I-ar fi teamă de o astfel de întrunire, întrucât ar fi pierdut, deja, sprijinul a mai mult de jumătate din șefii organizațiilor din județe.

”Disidenții” social-democrați au pregătit și o solicitare scrisă, pentru înlăturarea lui Dragnea din fruntea partidului, care ar fi semnată de peste 20 de organizații. Deși planul inițial era de a o depune la PSD, contestatarii lui Dragnea s-au răzgândit. Vor să să-l determine pe șeful PSD să-și dea demisia pentru a evita un scandal în interiorul formațiunii.

Primul lider PSD care admite existenţa scrisorii anti-Dragnea. Ce spune Mihai Tudose. VIDEO

Mai multe articole despre:
PSD