MENIU

Băsescu atacă SRI: Se dă o luptă pentru cine e tatăl anticorupției și SRI s-a simțit umilit de DNA

Fostul președinte Traian Băsescu a lansat, joi seara, în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1Tv, un alt atac la adresa SRI, declarând că în ultima perioadă se dă o luptă pentru cine este tatăl anticorupției, iar SRI se simte umilit pentru că nu mai e parte a atenției publice majore, până acum era ”DNA și SRI și dintr-odată a rămas doar DNA stăpânul anticorupției”.

„Înțeleg că au un protocol de cooperare, SRI și DNA, însă protocolul trebuie să rămână în lege, nu să exceadă legea și să dea atribuțiuni mai mari și să diminueze importanța în cercetarea procurroului(...) Ce nu contest, într-adevăr, SRI a avut un rol extraordinar în adunarea informațiilor din dosarele de corupție (..) informații pe care le-a pus la dispoziția DNA. În momentul de față se duce o luptă între instituții pentru cine e tatăl anticorupției. Cred că se întâmplă următorul fenomen: dacă ați observat, până acum câteva luni, DNA dădea comunicate, aceastea arestare a a fost posibilă și cu sprijinul SRI. De câteva luni a dispărut chestiunea asta, pentru că DNA  a găsit o altă sursă: denunțul. SRI se simte umilit pentru că nu mai e parte a atenției publice majore, până acum era DNA și SRI și dintr-odată a rămas doar DNA stăpânul anticorupție”, a spus Băsescu.

Fostul președinte a mai precizat că în momentul de față DNA are perspectiva de a se afirma mediatic de a fi singura instituție care luptă împotriva corupție, lucru care i-a deranjat pe cei de la SRI:

”DNA se și manifestă altfel de când nu mai scrie în comunicate că a fost ajutat de SRI, probabil parteneratul cu SRI genera și un element de sobrietate în atitudinea DNA. În momentul de față DNA are perspectiva de a se afirma mediatic de a fi singura instituție care luptă împotriva corupție, lucru care i-a deranjat pe cei de la SRI și a simțit nevoia să se manifeste discret în stilul lor pe un blog care se adresează justiției. E și nedrept să îi iei SRI-ul meritele în lupta anticorupție”, a spus Băsescu la B1 TV.

Mai multe articole despre:
DNA Traian Băsescu anticorupţie SRI tatăl B1 TV umiit