MENIU

Băsescu a amânat învestirea lui Vâlcov: "Ponta ar putea să nu-l mai susţină". Ce spune premierul

Traian Băsescu şi Victor Ponta

Președintele Traian Băsescu a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a lui Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget, după ce Victor Ponta a renunțat să mai participe la eveniment. 

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget programată pentru miercuri, 27 august a.c., la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce prim-ministru României, domnul Victor-Viorel Ponta, a renunțat să mai participe la eveniment. 

Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Prin anularea prezenţei la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, domnul preşedinte Traian Băsescu înţelege că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea să nu mai susţină propunerea domnului Darius-Bogdan Vâlcov pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget", anunţă un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Reacţia premierului nu a întârziat să apară. "Am transmis către Cotroceni desemnarea domnului prea de a participa la eveniment. Cunosc toate legile, toate regulamentele şi protocoalele, nu există nicăieri obligativitatea prezenţei primului-ministru la veniment. Am considerat că e politicos, ca şi în alte ocazi, să desemnez un vicpremier. E un lucru neserios, nu îmi place să ne jucăm cu lucrurile astea, nu am stat să citesc ziarul şi să beau cafea. O să solicităm un alt moment şi dacă îi e atât de drag d min domnului Băsescu să merg la studioul de cinematografie de la Cotroceni, o să mă duc", a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Cu puţin înaintea anunţului Administraţiei prezidenţiale, întrebat dacă merge la Cotroceni al depunerea jurământului de către Darius Vâlcov, premierul Ponta a răspuns: ”Merge domnul Oprea (vicepremierul Gabriel Oprea - n.r.)”, scrie Mediafax.

La această oră, premierul Victor Ponta se întâlneşte cu înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Catherine Ashton.

De asemenea, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor participă la reuniunea anuală a diplomaţiei.