MENIU

Bădălău, mesaj pentru Ponta și Grindeanu: Spor la guvernare pentru încă două zile

Victor Ponta

Președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a avut un mesaj pentru Victor Ponta și Sorin Grindeanu.

Aflat la comisia de anchetă a alegerilor din 2009, întrebat dacă are un mesaj pentru Ponta și Grindeanu, acesta a spus: ”Sănătate multă. Moțiunea trece. Și spor la guvernare pentru încă două zile”. 

Reamintim că liderii PSD negociază pentru racolarea mai multor deputați și senatori de la alte grupuri parlamentare. Deputatul de Covasna Octavian Goga a demisionat, duminică, din PMP și s-a înscris în PSD.

Surse politice au precizat că și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, negociază cu mai mulți liberali. Pe de altă parte, potrivit unor surse din PNL, este posibil ca liberalii să decidă să boioteze ședința de miercuri, să nu intre în plen, sau dacă o fac, să nu voteze.

În tabăra cealaltă, surse guvernamentale au precizat că peste 40 de parlamentari ar urma să voteze împotriva moțiunii

Pentru a trece motiunea de cenzura, sunt necesare 233 de voturi. PSD și ALDE au împreună 247 de parlamentari, dar unii dintre aceștia s-ar putea alătura grupului Ponta-Grindeanu și nu vor vota moțiunea. Presiunea e mare. Noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, care este și deputat, a fost prezent la ședința deputaților PSD, unde a încercat să îi convingă din nou că moțiunea de cenzură este ”o mare greșeală”.

Mai multe articole despre:
măsuri guvern anunţ decizii Comisia de Anchetă