MENIU

Avocatul Poporului spune că nu a sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Renate Weber spune că nu a sesizat CCR pe tema pensiilor speciale ale parlamentarilor

Asociaţia Foştilor Parlamentari a înaintat o petiţie Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate la legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Renate Weber spune că nu a sesizat Curtea Constituțională pe acest temei. Renate Weber spune că instituția pe care o conduce nu a identificat niciun motiv de neconstituționalitate, termenul la care putea fi depusă o contestație expirând ieri.

„Nu am sesizat Curtea Constituţională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituţionalitate”, a declarat Renate Weber pentru un post TV, scrie Adevărul

Avocatul Poporului a precizat că a primit petiţia Asociaţiei Foştilor Parlamentari în care i se cerea să conteste la Curte legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Am primit petiţia asociaţiei, astăzi am vorbit la telefon şi le-am explicat de ce nu înaintăm o sesizare”, a explicat Weber.

Asociaţia Foştilor Parlamentari susţinea că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistraţii, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizaţie pentru limită de vârstă.

Mai multe articole despre: