MENIU

Avizul în DOSARUL MICROSOFT, pentru Ecaterina Andronescu și Miky Șpagă, AMÂNAT

Avizul pentru încuviințarea începerii urmării penale pe numele Ecaterinei Andronescu și a lui Șerban Mihăilescu (Miky Șpagă)a fost amânat de către comisia Juridică din Senat. O decizie va fi dată abia pe 28 octombrie.

Avizul pentru începerea urmării penale pe numele Ecaterinei Andronescu și a lui Șerban Mihailescu a fost amanat de către Comisia Juridică din Senat. O decizie va fi dată pe 28 octombrie.

La sfârșitul ședinței, Ecaterina Andronescu a declarat, în fața jurnaliștilor: ”Sunt amărâtă și revoltată(...) S-au desigilat cutiile. Erau trei cutii și s-a constatat că documentele nu erau numerotate și înregistrate, motiv pentru care s-au resigilat să se întâmple lucrurile în deplină legalitate", a spus Andronescu, la Palatul Parlamentului, la finalul ședinței Comisiei juridice.

"Nu sunt emoționată, sunt amărâtă și revoltată că trăiesc asemenea momente", a declarat Andronescu.

La rândul său, senatorul Șerban Mihăilescu a precizat că nu știe nimic din ce conțin dosarele.

"Dacă aș fi luat la cunoștință de o filă, aș fi putut să vă spun. Eu nu știu nimic decât ce comentați dumneavoastră. Au fost discuții și vom fi chemați să-l studiem aici", a arătat Mihăilescu.

Fiind întrebat când va reveni la Comisie, acesta a spus: "Când mă sună dânșii".

"Acum va fi obligatoriu ca procedură să fim însoțiți de un avocat, pentru că sunt documente create de... dar nicio problemă", a precizat fostul ministru.

De asemenea, a mai afirmat că situația este "perfectă".

"Perfectă, este o situație perfectă pentru toată lumea, nicio problemă", a mai arătat Mihăilescu, scrie Agerpres.

Pe de  altă parte, Cătălin Boboc, cel care este președintele Comisiei Juridice din Senat, a afirmat  că cei din PSD au dorit o amânare de două săptămâni, până pe 28 octombrie, deși el a solicitat ca avizul să fie dat pe 15 octombrie. Potrivit acestuia, avizul a fost amânat întrucât senatorii  PSD au observat că paginile dosarului venit de la Ministerul Justiției erau greșit numerotate.

Senatorii juriști s-au reunit luni, la ora 13,00, pentru a analiza referatele DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu și pe care ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, le-a transmis conducerii Senatului.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, și Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 — octombrie 2003, sunt cercetați de DNA în dosarul licențelor IT.

Avizele date de şeful statului pentru începerea urmăririi penale în cazul a cinci foşti miniştri, în dosarul Microsoft, au fost transmise, Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce acestea au fost semnate de ministrul Justiţiei şi de procurorul general al României. 

Ministrul Justiţiei declara anterior că a semnat avizele pentru începerea urmăririi penale primite în 3 octombrie de la preşedintele Traian Băsescu, în cazul celor cinci foşti miniştri vizaţi în dosarul Microsoft, acestea fiind trimise procurorului general al României.

Ministrul Justiţiei şi-a exprimat speranţa că şi parlamentarii vor da curs cererii formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Valerian Vreme.