MENIU

Aviz pentru reținerea și arestarea deputatului fugar, Marko Attila

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat aviz pozitiv pentru arestarea și reținerea deputatului UDMR, Marko Attilia. 

DNA a cerut încuviințarea arestării și reținerii deputatului UDMR, Marko Attila, pentru trei acuzații de abuz în serviciu, în dosarul ANRP. Acuzațiile fac referire la perioada în care deputatul făcea parte din COMISIA CENTRALĂ DE DESPĂGUBIRI din cadrul ANRP. Dosarul vizează acordarea unor despăgubiri la prețuri suparevaluate, cu 75 de milioane de euro. Anterior, Camera Deputaților a încuviințat arestarea preventivă a deputatului, într-un alt dosar, dar acesta a părăsit teritoriul României, fugind în Ungaria. Astfel, DNA notează că inculpatul se sustrage activităţilor de urmărire penală.

Procurorul general, Tiberiu Nițu, a transmis, joi, ministrului Justiției cererea însoțită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, informează Agerpres.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului MARKO ATTILA GABOR, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, se arată în comunicatul DNA.