MENIU

Atanasiu: Există soluţii şi fără UDMR, Ponta îi va arăta sperietoarea cu partidul lui Tăriceanu

Atanasiu: Există soluţii şi fără UDMR, Ponta îi va arăta sperietoarea cu partidul lui Tăriceanu

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu susţine că "se va stinge destul de repede cearta din Guvern", întrucât UDMR va înţelege că se pot găsi soluţii şi fără ea, iar Victor Ponta îi va arăta "sperietoarea" cu noul partid al lui Călin Popescu Tăriceanu şi liderul Kelemen Hunor va renunţa la pretenţii.

Senatorul Teodor Atanasiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că pretenţiile UDMR privind statutul minorităţilor sunt pretenţii pe care Uniunea le-a avut mereu şi pe care statul nu le poate accepta, deoarece ar putea aduce în dezavantaj populaţia majoritară.

Atanasiu a adăugat că faptul că UDMR condiţionează prezenţa la guvernare pe probleme ce ţin de drepturile minorităţilor nu este o noutate şi de fiecare dată a făcut acest lucru când s-a aflat într-o coaliţie de guvernare.

"Pretenţiile pe care UDMR le are acum sunt pretenţiile pe care le-a avut mereu, este ceea ce cere ea de foarte mulţi ani şi statul român nu o să îi dea niciodată ceea ce îşi doreşte, fiindcă oricum minorităţile în România au mult mai multe drepturi decât în orice altă ţară europeană. Nu putem să aducem populaţia română în dezavantaj faţă de minorităţile naţionale care trăiesc alături de populaţia României. Faptul că cei de la UDMR condiţionează participarea la guvernare nu este o noutate pentru noi, întotdeauna au făcut acest lucru, au făcut această presiune pe partidele româneşti în momentul în care au fost într-o coaliţie la guvernare şi bineînţeles de fiecare dată partea română a găsit o soluţie de a ieşi din încorsetare, spunându-le că oricând se găseşte o soluţie şi fără ei. Eu cred că se va stinge destul de repede această ceartă din Guvern pentru că UDMR va înţelege că se poate găsi o soluţie şi fără ea”, a spus Atanasiu.