MENIU

ANTONESCU: Ponta vrea să spună că degeaba aşteptăm până luni

ANTONESCU: Ponta vrea să spună că degeaba aşteptăm până luni / Foto: MEDIAFAX

În plin blocaj guvernamental, premierul Victor Ponta pune paie pe foc şi face o declaraţie care parafează parcă divorţul USL: Crin Antonescu va candida la Cotroceni din partea opoziţiei! Este doar "o declaraţie în dulcele stil Ponta", spune liderul PNL, în replică, adăugând că aceasta a fost făcută fie din euforie, fie din dorinţa de a face publică o decizie luată deja în interiorul USL, prin care i se anulează existenţa. Invitat, joi seara, la Realitatea TV, preşedintele PNL a vorbit despre tensiunile tot mai mari din interiorul Uniunii.

"Cunosc declaraţia. Am o părere proastă. E o declaraţie în dulcele stil Ponta, în care de fapt se insinuează lucruri, şi nu se spune ce-i de spus. Pot să existe două explicaţii pentru declaraţie: fie, şi nu sunt ironic, asta e varianta benignă, să ne gândim că era o sărbătoare, poate şi o euforie. Şi a fost o vorbă în acest context de la ieşirea de la un chef, şi, ca atare, să o dăm la o parte fără să ne supărăm, sau, ceea ce mă tem că e cazul în mai mare măsură, o declaraţie pentru mine foarte clară că stăm degeaba până luni, că decizia lui Victor Ponta e de a închide episodul şi existenţa USL, dar că, fără să aibă tăria şi să spună acest lucru - 'Eu merg mai departe!' - se aruncă vina, se găseşte scuza şi se minte", a spus Crin Antonescu, în emisiunea "Jocuri de putere".

De candidat, va candida la Preşedinţie, asigură liderul PNL, însă, în momentul de faţă, nu poate spune sigur dacă o va face sau nu din opoziţie. Şi asta în ciuda semnelor date, joi, de către premier.

"Eu, de candidat voi candida foarte probabil, dacă partidul mă va sprijini. Nu ştiu dacă din opoziţie. Eu subînţeleg din această declaraţie două lucruri: atâta vreme cât eu n-am exprimat vreodată această intenţie, cât eu chiar dacă am discutat public deja despre lipsa de credibilitate a partenerilor mei în respectarea acordului USL, acela de a susţine un candidat comun în persoana mea, totuşi n-am ieşit din limitele acestei înţelegeri. Am asumat acest rol chiar în situaţii delicate. Am continuat să duc crucea acestei candidaturi comune, o fac până când nu va mai fi posibil. Asta înseamnă că Victor Ponta în fine a declarat că nu mai poate fi vorba de candidatul comun USL, şi doi, a subînţeles ideea că domnia sa va fi la putere şi eu în opoziţie, ceea ce este probabil, dar nu e deloc aşa de sigur şi am să spun de ce: pentru că Ponta deţine puterea, guvernarea, poziţia de premier de la cetăţeni - împreună cu noi, de la Parlamentul României - împreună cu noi, nominalizarea preşedintelui - împreună cu noi. Ca atare, pentru a se vedea la putere în continuare fără PNL, trebuie să găsească o nouă sursă de legitimitate. Declaraţia lui Victor Ponta mi s-a părut că nu avem ce aştepta până luni", a spus Antonescu.

Întrebat dacă în momentul de faţă liberalii se simt excluşi de la guvernare, Antonescu a declarat: "De vreme ce Ponta şi-a găsit o explicaţie, câtă vreme eu nu am discutat de aşa ceva, nu sunt în opoziţie în acest moment, de vreme ce mă aruncă din declaraţie în opoziţie, mi se pare că putem înţelege foarte clar ce a vrut să spună domnul Ponta."




Mai multe articole despre:
Victor Ponta Crin Antonescu USD tensiuni USL