MENIU

Antonescu: Ponta mă acuză cu nerușinare de asociere cu Băsescu, dar el a semnat pactul de coabitare

Antonescu: Ponta mă acuză cu nerușinare de asociere cu Băsescu, dar el a semnat pactul de coabitare / Foto: MEDIAFAX

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la Tulcea, că liderul social-democrat Victor Ponta îl atacă "cu nerușinare" că s-a asociat cu președintele Traian Băsescu, în condițiile în care premierul este cel care l-a chemat pe președinte la nunta sa și a semnat cu acesta pactul de coabitare.

"Azi, cu o nerușinare care nu mă miră la un pesedist, mă acuză că m-am asociat cu Traian Băsescu (...). Este surprinzător tupeul acestui om. Păi, nu eu am fost subordonatul Guvernului lui Emil Boc, ci Victor Ponta. Nu eu am fost coleg cu Elena Udrea, în 2009, ci Victor Ponta. Nu eu am fost avocatul familiei Cocoș, în 2010, și nu eu l-am chemat la nunta mea pe Traian Băsescu, ci domnul Ponta. Nu se poate să mă acuze Victor Ponta de complicitate cu Traian Băsescu, pentru că nu eu am semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu și nu eu am împărțit procurorii cu Traian Băsescu, ci Victor Ponta", a declarat luni după-amiază, în timpul unei întâlniri cu electoratul tulcean, președintele PNL, Crin Antonescu.

Întrebat fiind ce a discutat cu membrii Biroului Permanent al organizației județene a PNL, liderul liberalilor a răspuns că a "vorbit despre politicile susținute de candidați în PE, nu despre parașute, pușcăria lui Ponta sau a lui Băsescu despre care, din păcate, vorbim în fiecare zi".

"Am vorbit despre diferențele dintre noi, liberali, și ceilalți, am vorbit despre faptul că am avut alianțe și cu Traian Băsescu, o alianță fără de care acesta nu ar fi fost președinte. Am avut o alianță și cu PSD, o alianță fără de care domnul Ponta nu ar fi fost premier. Toate aceste alianțe s-au rupt și nu regret că le-am făcut. Au fost schimbări de majoritate, schimbări de Guvern, de președinte, schimbări care erau necesare. Am spus că PNL a preferat întotdeauna să respecte niște principii și am spus, vorbind despre ușurința cu care alții mint și încurcătura în care liberalii sunt puși, dacă trebuie să nu spună exact adevărul, că acest lucru chiar dacă ne face poate mai puțin eficienți electoral reprezintă certificatul nostru de garanție, noi nefiind nici comuniști, nici securiști de tip vechi", a mai spus președintele PNL.