MENIU

Antonescu: Dacă DNA a decis să ia o pauză ar trebui să anunţe DNA, nu preşedintele României

Antonescu: Dacă DNA a decis să ia o pauză ar trebui să anunţe DNA, nu preşedintele României

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Timişoara, că preşedintele Traian Băsescu nu a făcut "o declaraţie normală" atunci când a spus că DNA a luat "o pauză" pe perioada campaniei electorale şi că un astfel de anunţ ar fi trebuit făcut chiar de către DNA.

"Nu e o declaraţie normală din partea şefului statului, pentru că DNA nu trebuie să ia pauză niciodată, după cum nu iau pauză Pompierii, Poliţia. E o instituţie care trebuie să îşi desfăşoare activitatea în mod absolut normal. Noi, politicienii, suntem tot timpul în campanie electorală. M-a surprins declaraţia preşedintelui. Dacă DNA a decis să ia o pauză ar trebui să anunţe DNA, nu preşedintele României", a declarat, marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Traian Băsescu declara, într-un interviu difuzat luni seară de postul TeleM Iaşi, întrebat fiind dacă nu consideră că DNA a oprit motoarele în campania electorală, că la fel se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu se facă arestări, pentru a nu se influenţa campania electorală.

"Cred că au făcut foarte bine (cei de la DNA - n.r.) ca pe perioada campaniei, şi vă pot spune că se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări, pentru că ele pot influenţa campania. După 26 mai, DNA îşi reia activitatea, dar nici acum nu e stopată, dumneavoastră înţelegeţi prin activitatea DNA sau DIICOT dacă arestează oameni politici. Ori sunt foarte multe dosare care se derulează la DNA sau DIICOT, se investighează, sunt chemaţi la declaraţii. Nu e un semn că nu şi-ar mai face treaba DNA-ul”, declara Traian Băsescu.