MENIU

Antonescu: Continuatorul lui Băsescu și al politicilor sale este Ponta

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, la Prime Time News, la Realitatea TV, despre schimbul de filmulețe, postate pe rețelele de socializare de către șeful statului, Traian Băsescu și premierul, Victor Ponta, că reprezintă ”oferta celor doi oameni” și modul în care înțeleg ”acești politicieni interlopi să apară în fața a milioane de oameni”. Antonescu a subliniat că ”dacă domnul Ponta câștigă aceste alegeri, vom avea un președinte prefăcut, slab și mincinos”.

”Maneaua asta e foarte sugestivă pentru a sugera cam cum înțeleg acesti politicieni interlopi să apară în fața a milioane de oameni. Să dăm un filmuleț, în ultima zi a campaniei, pe care l-am ținut până acum, în care Ponta, mă rog, încuviințează caraghios tot felul de lucruri, ripostăm apoi cu o manea... Este oferta celor doi oameni. Despre USL 2-0: în anii 1946 - 1947 comuniștii care ocupaseră, sub oblăduirea armatei sovietice, practic toate punctele de influență, nu au avut nici atunci curajul să se prezinte la niște alegeri pe care le-au furat, în mod caraghios, decât sub masca unei coaliții de partide, unde există și liberali și social-democrați. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de atunci și faptul că acest gest, rezervat de Ponta ultimelor zile de campanie, poate să pară o exagerare, dar, în opinia mea, aveam de-a face, peste decenii, cu aceeași tentativă de fraudă masivă, de deghizare politică a unei forțe politice cu aspirație totalitară (...) Domnul Tăriceanu, instalat foarte confortabil într-o livrea roșie, nu poate avea în ochii nimănui pretenția că reprezintă PNL, dreapta, altceva decât piticii pe care și i-a anexat Victor Ponta (...) Victor Ponta vine în ultima zi a campaniei electorale cu o minciună majoră și își ascunde identitatea. Ce remarc eu e că Victor Ponta, la un pas de a deveni președintele României, nu are curajul să spună cu adevărat cine este. Domnul Ponta a simțit nevoia sa meargă mereu de mână cu cineva, de a se legitima mereu cu cineva. Acum încearcă cu Tăriceanu și cred că acest lucru ne arată ca dacă domnul Ponta câștigă aceste alegeri, vom avea un președinte prefăcut, slab și mincinos. Ori, prima condiție a unui lider este să aibă curajul să zică: 'eu sunt acesta, către acolo vreau să mergem, urmați-mă”, a afirmat Crin Antonescu.

Întrebat dacă crede în așa-zisă "teză a pisicului", lansată de Traian Băsescu, fostul lider al PNL a declarat: 

”Nu am niciun punct comun cu ce crede domnul Băsescu. La nivel individual, între Traian Băsescu și Victor Ponta există puține asemănări. Băsescu a avut curajul să spună cum îl cheamă: 'mă cheamă Traian Băsescu și așa vreau eu, vă tai salariilesau vă tai pensiile sau măresc TVA sau vă bag la pușcărie'. Victor Ponta nu seamană, în această privință cu Traian Băsescu, dar, dincolo de toată propaganda pe care Ponta și PSD și presa anexată au făcut-o, mă tem că dacă Victor Ponta câștigă președinția României, vom avea o continuitate a ceea ce a însemnat sistemul de sif, cu toate abuzurile sale, cu toată demagocia sa, cu toate formele sale de prefăcătorie. Cred că adevăratul continuator al lui Traian Băsescu și al politicilor sale este Victor Ponta”, a afirmat Crin Antonescu.