MENIU

Animalele care au "lucrat la stat", îngrijite şi după pensionare. Senatorii, vot unanim pe proiect

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, propunerea legislativă privind întreţinerea animalelor de serviciu şi după scoaterea din activitate de către instituţiile şi structurile publice.

"Animalele de serviciu sau destinate serviciului care aparţin instituţiilor şi structurilor publice din România au dreptul la hrană şi îngrijire conform prevederilor legale în vigoare şi după scoaterea din funcţiune sau declasare", prevede un amendament admis la proiectul iniţiat de parlamentari PNL, PMP şi USR.

Reprezentantul Guvernului, Mihai Valeriu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat punctul de vedere al MAI cu privire la acest proiect, el fiind în acord cu raportul de admitere cu amendamente elaborat de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Senatorul liberal Florin Cîţu a declarat că este un proiect de lege care "repară" o nedreptate pentru animalele de serviciu care servesc România pe câmpul de luptă, la frontieră sau în lupta cu infractorii.

La rândul său, senatorul social-democrat Şerban Nicolae a apreciat această iniţiativă ca fiind "corectă şi cât se poate de bine justificată". Legea este organică, Senatul fiind prima Cameră sesizată.