MENIU

Andrei Hrebenciuc și-a recunoscut faptele în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

Andrei Hrebenciuc și-a recunoscut  faptele din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, anunță Realitatea TV. Acesta este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și complicitate la aceste fapte.

Andrei Hrebenciuc cere să fie judecat în procedură simplificată, după ce și-a recunoscut faptele, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel.  Acesta se află în arest la domiciliu. 

 Pe de altă parte, fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, şi fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, şi-au recunoscut parţial faptele de care sunt acuzaţi încă din luna ianuarie.

Andrei Hrebenciuc, cercetat în arest la domiciliu

Andrei Hrebenciuc, acuzat de spălare de bani în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, este cercetat în stare de arest la domiciliu, cel puțin pentru 30 de zile, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Instanța Supremă a înlocuit, în cazul lui Andrei Hrebenciuc măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, iar celorlalți trei inculpați le-a respins contestațiile la decizia de prelungire a arestării preventive. Decizia ÎCCJ era definitivă.

Tatăl său, Viorel Hrebenciuc, a fost arestat pe 29 octombrie, fiind acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și cumpărare de influență, spălare a banilor, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Hrebenciuc, la ieșirea din Penitenciarul "Coldea": Nu există niciun leu prejudiciu în dosarul meu

 Pe 20 martie, Viorel Hrebenciuc, fost deputat PSD, a părăsit  arestul preventiv, urmând să fie cercetat, în continuare, în arest la domiciliu, în dosarul "Mafia Retrocedărilor". Hrebenciuc a declarat că nu există niciun leu prejudiciu, în dosarul său, și că, dacă ar fi făcut denunțuri, era de mult timp acasă.

Totodată, la ieșirea pe porțile Penitenciarului Rahova, Hrebenciuc a reamintit că fost o experiență trăită în trei penitenciare, printre care și "Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea", aluzie la directorul adjunct al SRI, Florian Coldea. Pe de altă parte, Hrebenciuc le-a cerut jurnaliștilor să nu mai scrie că în dosarul său există un prejudiciu de peste 300.000 de euro.
"Nu există niciun leu prejudiciu pentru statul roman", a subliniat Hrebenciuc.

Întrucât un jurnalist i-a replicat că Romsilva a susținut că a fost prejudiciată cu 304 milioane de euro, Viorel Hrebenciuc a declarat:
"Romsilva are declarație scrisă că n-a fost păgubită, decizia Tribunalului Covasna e valabilă (de retrocedare a pădurilor, n.red.) Sunt trimis în judecată, mă voi judeca și îmi voi dovedi nevinovăția", a mai declarat fostul lider PSD Bacău.

Întrebat dacă regretă că l-a implicat și pe fiul lui în infracțiuni, Viorel Hrebenciuc a răspuns:
"Eu nu l-am implicat pe fiul meu și o să vedeți și dumneavoastră că nu are nicio vină în acest dosar".

De asemenea, întrebat dacă a făcut denunțuri, Hrebenciuc a răspuns:
"Dacă făceam denunțuri, eram demult acasă".

În ceea ce privește banii din campania prezidențială, a lui Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc i-a invitat pe jurnaliști să citească declarația dată, joi, în instanță.