MENIU

ANAF-ul lui Dragnea bagă Realitatea TV în faliment. Cozmin Gușă: "Mergem mai departe"

Curtea de Apel București a declarat, luni seara, falimentul societății Realitatea Media. Informația a fost furnizată de consultantul politic Cozmin Gușă în timpul emisiunii "Legile puterii".

„Veste șoc! Domnul Dragea și cei din statul paralel și-au văzut visul cu ochii. În această seară, în urmă cu o oră, au obținut o decizie de intrare în faliment a Realitate Media. În acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea a reușit să obțină acest lucru în instanță. Noi tot speram că instanța să nu dea această decizie”.

"Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, despre care tot vorbesc de atâtea luni și-au văzut visul cu ochii. Au reușit, înaintea campaniei electorale, în această seară, în urma cu o oră, să obțină o decizie la cerearea ANAF, definitivă, de intrare în faliment a Realitatea Media", a spus Cozmin Gușă.

"Ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea Dragnea și Ponta, în acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include și pe Coldea, au reușit să obțină decizia în instanță, care este una neașteptată pentru noi. Ne așteptam ca instanța să dea dreptate unui demers corect făcut de noi, și nu de a da satfisfacție unor oameni care batjocoresc statul român".

"Filmul pe scurt este așa: noi am obținut un plan de reorganizare, în care trebuia să plătim datoriile debitorilor, după ce ANAF-ul lui Dragnea refuzase celălalt plan prin care ne angajam să plătim total datoriile la stat. Printr-o decizie corectă, ar fi fost aprobat celălalt plan, care ne dădea posibilitatea să plătim debitorii pe care îi avem, în condițiile în care toate cifrele de reducere de cheltuieli, personal, venituri, erau în regulă", a spus consultantul Cozmin Gușă.

Dacian Cioloș, reacție după intrarea Realității TV în faliment. "Sper să continuați să emiteți"

"Venind acest șir de campanii electorale, Dragnea și ai săi nu au nevoie de Realitatea TV. A rămas singura televiziune independentă, după ce și Digi a căzut, la Antena 3 se merge dupa dictare și la RTV știm despre ce e vorba. Nu era nevoie de Realitatea TV în campania electorală și în condițiile în care statul român e atât de slab, a existat o sumă de excese în ultima perioadă pe care am reușit să le dejucăm în parte, dar deși ne-am apărat cum se cuvine, nu am mai reușit și acum", a mai spus consultantul politic. 

"Presiunea politică din partea majorității parlamentare a fost prea mare. În mod concret, telespectatorii trebuie să știe că în ultimele trei săptămâni ni s-au blocat conturile de mai multe ori, să nu putem plăti nici utilități, salarii, alte lucruri. Voi știti acest lucru în redacție, pentru că v-am explicat.

S-a încercat, ilegal, preluara mărcii Realitatea și evacuarea din sediu

Al doilea lucru. Printr-un demers ilegal, s-a încercat preluarea Realitatea de la OSIM. Pe ăsta am reușit să-l dejucăm. Mai mult, tot în urmă cu trei săptămâni era să pierdem sediul, deși era plătită chiria la zi. Printr-un mare efort financiar din partea noastră, am reușit să stabilizăm sediul. Și pentru că am reușit să rezistăm, azi a venit lovitura de baros, a declarării falimentului Realitatea Media, deși aveam un plan de reorganizare aprobat, care putea să meargă foarte bine pentru următorii doi ani. Numai că următorii doi ani sunt de campanie electorală, iar o televiziune liberă ca a noastră nu trebuie să aibă loc pe piață", a mai spus Cozmin Gușă.

"De azi, Realitatea e în faliment. Sigur, o sa mai dureze până se redactează foarte bine acele decizii. Însă, mergem mai departe. Avem o altă licență de satelit, Realitatea Plus. Tot o firmă a noastră, care îndeplinește condițiile să meargă mai departe să emită pe frecvența Realitatea.

În codițiile în care decizii clare, legale, nu mai sunt respectate, nu putem fi siguri în continuare că demersul nostru legal va fi respectat. Dacă o decizie legală a instanței a fost întoarsă prin atacul ANAF la această decizie, în condițiile în care nu a acceptat planul de reorganizare. Datoria nu este a mea și a partenerului meu de afaceri. Noi am preluat Realitatea în reorganizare juridică și am reușit să îndeplinim toate criteriile. De scădere de salarii, plafon de salarii, creștere de venituri din publicitate, adică toate acele criterii necesare îndeplinirii viabilității.

Pentru că suntem insuportabili pentru clasa politică, după cum mă temeam la finalul anului, când am spus în toamnă că ne vom inființa partidul, era tot într-un demers de blocare a Realitatea TV. Le-am spus: Dacă vreți să ne blocați, venim în politică. Era aceeași motivație avută atunci, pe care o am și acum.

Nu neglijați statul paralel al lui Coldea. Încă funcționează!

"E un detaliu în plus faptul că au dorit domnii de la PSDragnea și altii. Nu neglijați statul paralel a lui Coldea. Au dorit să intervină în justiție pentru ca partidul Realitatea să nu poate fi înființat. Vom participa la alegerile prezidențiale, locale, parlamentare, cum nu se așteaptă ei. Însă, informația serii, o dezvoltăm mâine, după un șir de șicane ilegale din ultimele săptămâni, de la blocarea conturilor la atacul Realitatea, și evacuarea din sediu, aproape faptică, au reușit în acest binom politico-securistic să forțeze o decizie în instanță.

Vom merge pe proceduri legale, în ciuda revoltei pe care o resimte toată lumea. Vom face tot ce ține de noi ca, atât programul Realitatea, cât și salariații, oamenii pe care îi avem, să furnizeze cetățenilor Românei această expertiză corectă, de tip cetățenesc. Atât am vrut să vă comunic. Mâine vor fi și alte comunicate pe care le vom da în măsura deciziei instanței. Sunt treburi de procedură în următoarele zile, săptămâni", și-a încheiat intervenția telefonică consultantul politic Cozmin Gușă.

Prezentăm mai jos decizia luată azi de Curtea de Apel București:

Nr. unic (nr. format vechi) :    980/2/2019 (506/2019 )
Data inregistrarii    19.02.2019
Data ultimei modificari:    01.04.2019
Sectie:    Secţia a VI-a civilă
Materie:    Faliment
Obiect:    procedura insolvenţei – societăţi pe acţiuni
Stadiu procesual:    Recurs

Părţi
Nume    Calitate parte
S.C. REALITATEA MEDIA S.A., PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR CENŢU S.P.R.L.    Intimat Debitor
SC REALITATEA MEDIA SA, PRIN ADMINISTRATOR SPECIAL GRIGOROSCUT GENOVEVA VASILICA    Intimat Debitor
SINDICATUL NAŢIONAL PETROM – ENERGIE    Intimat Creditor
SPACE COMMUNICATION LTD., PRIN KPMB RESTRUCTURING S.P.R.L.    Intimat Creditor
S.C. GMG MEDIA BOX S.A.    Intimat Creditor
S.C. GMG MEDIA BOX S.A., PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENŢĂ VASILE MARINEL    Intimat Creditor
ASOCIAŢIA SALARIAŢILOR DIN S.N.P. PETROM SA - PETROM    Intimat Creditor
DIRECŢIA GENERALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR PUBLICE BUCUREŞTI, ÎN REPREZENTAREA ADMINISTRAŢIEI SECTOR 1 A FINANŢELOR PUBLICE    Recurent Creditor

Şedinţe
01.04.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: S6 Completul 16R
Tip solutie: Modifică sentinţa
Solutia pe scurt: Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoar/ ei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Irevocabilă.
Document: Hotarâre  291/2019  01.04.2019

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă ANAF Realitatea Tv faliment