MENIU

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, nu a intervenit în campania electorală

<p>Hans Klemm</p>

Într-un interviu acordat presei locale, candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac, care pe 5 iunie are șansa de a pune capăt celor 15 ani de dominație PSD-istă la Constanța, a făcut referire la declarațiile pe care Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, le-a făcut săptămâna aceasta cu privire la scrutinul de duminică.

Chițac nu crede că diplomatul american a făcut o recomandare electorală voalată, după cum au vehiculat unii în spațiul public, ci a fost o declarație în linie cu recomandările de până acum ale oficialilor SUA.

“Ambasadorul SUA în România repetă ceea ce ați spus și scris inclusiv dvs., jurnaliștii: Constanța, România trebuie să scape de corupția endemică. Din păcate, în ultimii 15 ani, Constanța a devenit un fel de „Sin City” și, dacă ne uităm la dosarele de retrocedări, abuzurile pe bani publici, chiar la cum arată bugetul local actual este limpede că vorbim de un stat mafiot. Jurnaliștii, unii, i-au spus Republica Mazăre”, spune în interviu Chițac.

Aflat marți, 31 mai, la Constanţa, unde a participat la o întâlnire cu studenţii şi profesorii Universităţii „Ovidius”, diplomatul american a ținut să îi încurajez pe toţi cei cu drept de vot să şi-l exercite, iar cu privire strict la Constanța a subliniat că Statele Unite și-ar dori o "Constanța puternică, democratică și prosperă, lipsită de corupție.

Imediat, în spațiul public au apărut reacții potrivit cărora declarația diplomatului ar fi o recomandare voalată de a-l vota pe candidatul liberal, amiralul (r), Vergil Chițac, al cărui slogan în această campanie a fost chiar “Constanța Puternică”.

 

Mai multe articole despre:
Constanţa Hans Klemm