MENIU

Alina Gorghiu, noul președinte interimar al PNL. Ce MESAJ au liberalii pentru KLAUS IOHANNIS

<p>Alina Gorghiu</p>

Alina Gorghiu a fost aleasă, joi, noul președinte interimar al PNL, cu scorul de 47 de voturi, în timp ce  Ludovic Orban a obținut doar 28. Într-o scurtă declaraţie de presă susţinută imediat după încheierea competiţiei pe care a apreciat-o ca fiind "corectă şi elegantă", Gorghiu a declarat că PNL trebuie să treacă printr-un proces de recredibilizare şi că votul arată că în partid există "unitate". Totodată, aceasta a ţinut să-i transmită preşedintelui ales, Klaus Iohannis, că liberalii îi vor sta alături în ceea ce priveşte proiectele asumate de acesta în campania pentru prezidenţiale.

"Mesajul pe care l-am dat colegilor mei şi care au avut azi încrederea de a-mi da votul a fost unul de unitate a PNL. Am perceput mesajele colegilor, sper eu, corect. Spre bucuria mea, se suprapun peste voinţa celor care au ieşit să-şi exercite votul în 16 noiembrie. O să ne deschidem ca partid, o să acceptam orice resursă de valoare. Chiar dacă s-a discutat despre cât de greu va fi din punct de vedere organizatoric şi sentimental chiar să reorganizăm PNL, nu am uitat că adversarul nostru politic este PSD. Îl felicit pe Ludovic Orban. În încheiere, vreau să-i transmit preşedintelui ales, Klaus Iohannis, că acest partid va fi un partener de încredere al preşedintelui şi va continua proiectele pe care şi le-a asumat cu preşedintele în campanie", a declarat Alina Gorghiu, la finalul şedinţei BPN.

UPDATE: Alina Gorghiu a fost aleasă președinte interimar al PNL, cu 47 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a obținut doar 28.

UPDATE 13.10:  Votul se va încheia în aproximativ 15-20 minute, au declarat deputați PNL, pentru realitatea.net.

UPDATE 12.30. Crin Antonescu a ținut un scurt discurs în cadrul ședinței BPN, surse participante la ședință declarând pentru realitatea.net, că acesta a avut un discurs scurt și sobru, în care și-a reafirmat susținerea pentru Ludovic Orban. Ulterior, a început votul pentru președintele interimar al PNL.

UPDATE: Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat, joi, în debutul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, depunerea mandatului de preşedinte al partidului şi demisia din PNL, urmând ca liderii formaţiunii să aleagă noul preşedinte PNL între Ludovic Orban şi Alina Gorghiu, conform unor surse liberale. 

În cursa pentru preşedinţia PNL au mai rămas Alina Gorghiu şi Ludovic Orban.

În timp ce Alina Gorghiu apreciază că este nevoie de "figuri noi" în politică, contracandidatul său, Ludovic Orban, a declarat că, dacă el va ajunge în fruntea partidului, PNL va deveni cel mai loial partener al preşedintelui ales, Klaus Iohannis.

Gorghiu: Îndrăzneala mea vine să concretizeze mesajul pe care credem că l-am înţeles în 16 noiembrie

"Dacă voi ajunge eu preşedinte, garantez că PNL va deveni cel mai loial, cel mai serios partener al preşedintelui Klaus Iohannis în punerea în practică a programului prezidenţial", a spus Orban.

De altfel, cei doi au vorbit şi la Realitatea TV despre planurile lor la conducerea partidului.

Vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Jocuri de Putere, că nu îl suprinde candidatura Alinei Gorghiu la șefia PNL, precizând că din punctul său de vedere, competiția îl stimulează. Orban a mai spus că dacă va fi ales președintele PNL, va garanta că partidul va fi un colaborator al lui Iohannis, pentru programul prezidențial.

Ludovic Orban, dezvăluiri despre competiția cu Alina Gorghiu, pentru șefia PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că nu a fost o surpriză pentru mulți dintre colegii domniei sale anunțarea candidaturii la șefia PNL și a afirmat că beneficiază atât de sprijinul președintelui ales al României, Klaus Iohannis, cât și de cel al președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus. Mai mult, Gorghiu i-a trasmis lui Ludovic Orban, prezent în cadrul aceleiași emisiuni, că este invidioasă că beneficiază de susținerea lui Crin Antonescu.

Alina Gorghiu, către Ludovic Orban: Sunt invidioasă că aveți susținerea lui Crin Antonescu

Iniţial în cursa pentru funcţia de co-preşedinte liberal era înscris şi Teodor Atanasiu. Acesta s-a retras, însă, în ultimul moment, pentru a o susţine pe Alina Gorghiu.

PNL îşi va alege noul co-preşedinte dimineaţă când este convocat Biroul Politic National. Tot atunci Klaus Iohannis îşi va anunţa retragerea din funcţia de preşedinte al PNL şi din calitatea de membru de partid.