MENIU

Alina Gorghiu îl contrazice pe Victor Ponta, pe tema alocației pentru copii

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a răspuns, marți seară, pe Facebook, premierului Victor Ponta, care a criticat-o susținând că nu știe că alocația pentru copii s-a dublat la 84 ron. Alina Gorghiu arată că afirmația premierului este greșită și că alocația pentru copii este, în continuare, de 42 ron, majorarea de care amintește premierul privind alocația pentru sprijinul familiei, potrivit Ziare.com.

"Dl Victor Ponta susține, în scris, pe Twitter, că Guvernul a dublat alocația pentru copii. Fals. Nu a dublat alocația pentru copii, aceasta este tot 42 de roni. Guvernul a majorat nu alocațiile copiilor, ci pe ale familiilor, nu pentru toate, ci doar în cazul acelora care au un venit net lunar de până la 530 de lei pe membru de familie. Această informație falsă, aruncată de dl Ponta, în spațiul public, este dovada că Prim-ministrul României nu se poate opri în a minți populația României. Una este să greșești o cifră, este omenește, alta este manipularea, mai ales într-un subiect atât de sensibil social. Sute de mii de români vor trăi acum cu speranța că, de luna viitoare, vor primi de la poșta alocații dublate pentru copiii lor. Este o bătaie de joc, dl Victor Ponta a depășit și ultima bariera a cinismului. Nu mă aștept ca dl Victor Ponta să retracteze, ceea ce dna ministrul Plumb a explicat foarte clar. Citiți ce spunea ministrul Plumb și textul de astăzi al premierului", a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Guvernul a aprobat, în sedință, în octombrie 2014, un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede majorarea alocatiei privind sprijinul familiei, cu 42 de lei pentru fiecare copil, precum anunța, la acea dată, ministrul Muncii, Rovana Plumb. Mai exact, Rovana Plumb afirma că vor beneficia, de majorarea alocației, 284.000 de familii cu un venit net lunar de până la 530 de lei, pe membru de familie. În aceste familii se află 500.000 de copii. Ministrul Muncii preciza că nu este vorba de mărirea indemnizației de stat pentru copii, ci a alocației de sprijin a familiilor sărace.

Mai multe pe HotNews.ro.